• Načítám...
>

Na Proseku proběhl další ročník akce Mikroklima

  • 26. května 2023,
  • 17:18,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Park Přátelství opět hostil akci Mikroklima. Ta si každoročně klade za cíl upozornit veřejnost na ochranu životního prostředí a třeba i ohleduplnost řidičů na silnici. Návštěvníci se mohli setkat i s řadou zajímavých zvířat.

Reklama

Letos se již popatnácté konala v parku Přátelství na Proseku akce Mikroklima. Ta je zaměřena na ekologii, ochranu životního prostředí i bezpečnou a šetrnou dopravu.

"Je to věc, která je navázaná na světový Den životního prostředí, který je 5. června, děláme to v předstihu z provozních důvodů. Je to akce, kde se mohou děti a veřejnost dozvědět spoustu věcí o životním prostředí, o zdravém životním stylu, o ochraně zdraví jako takového a samozřejmě tu máme i stánek zaměřený na bezpečnost dopravy. Máme tu doprovodný program, myslím si, že best of je ukázka letu dravců, městská policie se cvičenými psy, s koňmi, armáda s bojovým uměním a samozřejmě v odpoledních hodinách je největší lákadlo opékání buřtů," řekl Jan Poupě (ODS), radní MČ Praha 9.

 Návštěvníci si mohli vyzkoušet, jaké to je být ošetřovatelem v záchranné stanici, jak správně vytřídit odpad či třeba práci s hospodářskými zvířaty. 

"Najdete tady ledacos, stánky jsou zaměřené jak na ochranu životního prostředí, tak na prevenci a ochranu zdraví, potom na bezpečnou dopravu, můžete tady vidět simulátory nárazu, simulují otočení při nehodě automobilu a co se týká toho životního prostředí, tak tady máme stánky, které mají aktivity zaměřené na třídění odpadů, na předcházení vzniku odpadů, máme tady potom stánky, které se zabývají šetřením vody nebo prací s vodou nebo jak to nazvat, potom tady máme stánky zaměřené na přírodu," řekla Dagmar Brabcová, referentka Odboru životního prostředí ÚMČ Praha 9.

Ve volné chvíli si mohly děti vytvořit praktický dárek ve tvořivých dílničkách a odnést si ho domů jako vzpomínku na tento den. Nechybělo ani občerstvení či skákací hrad pro nejmenší. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu