• Načítám...
>

V Praze 9 se konal Den dětí s IZS

  • 28. května 2023,
  • 14:17,
  • PRAHA 9,
  • Veronika Kuželková

V Praze 9 se konal Den dětí s integrovaným záchranným systémem aneb „Jeden den záchranářem“. Návštěvníci měli možnost vidět, co dokáží záchranáři, hasiči i policisté. Byly připraveny nejen soutěže o ceny, pohádková představení, disco hrátky, ale i hudební vystoupení.

Reklama

V parku Přátelství na Proseku se konal Dětský den v kombinaci s integrovanými složkami záchranného systému. Akce se účastnila jak Policie České republiky, tak hasičský záchranný sbor i dobrovolní hasiči.

"Je tady možnost náboru, kdyby se chtěl někdo stát policistou a posílit bezpečnostní sbory, stejně tak jsou na tom hasiči, oddělení prevence a dochází tady k ukázkám. Bohužel jsme se trefili do konce fotbalové ligy, že jsou dnes v Praze 3 zápasy, takže tady chviličku tady byli psi a ještě přijedou koně a pak musí všichni na fotbal. Cítíme tu podporu, aby lidé věřili policii, aby si zjistili nějaké věci, co neví z prevence, stejně tak u hasičů a abychom pomohli k tomu náboru," řekl Adam Vážanský, ODSm místostarosta MČ Praha 9.

Součástí akce byl i stánek s ukázkou kriminalistické techniky, kde mohli návštěvníci vidět, jak probíhá práce kriminalistů na místě činu. 

"Je tady hlavně pro děti odebírání otisků rukou a také dokáží ukazovat, jak se odebírají otisky na místě činu, jinak představujeme nějakou svou kriminalistickou techniku, jako jsou různá světla a samozřejmě vybavení jako takové," řekl Josef Holub, vedoucí oddělení Kriminalistické techniky Praha 3.

"V rámci oddělení prevence si lidé mohou vyzkoušet i simulační brýle, jsou to brýle, které jim nasimulují účinky extáze a dále potom alkoholu a máme tam nastavenou hranici kolem 2,5 - 3 promile, takže se mohou podívat, jaký účinek budou mít," řekla Josefa Jelínková, ředitelka Obvodního ředitelství policie Praha III.

anketa

Kromě prezentace složek integrovaného záchranného systému tu čekaly na děti pohádky, disco hrátky, koncerty i soutěže o ceny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu