• Načítám...
>

Praha 9 připravila další ročník sportovních her

  • 15. června 2023,
  • 10:46,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Ve Vysočanech se opět sportovalo! V různých sportovních disciplínách soutěžili žáci ze všech devítkových základních škol. Na nejlepší z nich čekaly medaile a další drobné ceny.

Reklama

Již po jedenadvacáté se všichni mladí sportovci z deváté městské části sjeli na sportovní den do areálu atletického klubu Sparty Praha do Vysočan. A opět se zde utkali v nejrůznějších disciplínách.

"Včera byly disciplíny pro žáky prvního stupně, dnes byly disciplíny pro žáky druhého stupně, jednalo se o atletiku, běh, pro ty starší hod medicinbalem, skok do dálky, běh na 60 metrů, mladší na 55 a pak tady byly ještě kolektivní sporty, malá kopaná, florbal a pro ty menší to byla vybíjená, pro ty starší volejbal," řekl Jiří Janák (ODS), radní MČ Praha 9.

"Byly to kategorie od těch nejmenších, včera druhá, třetí třída, potom čtvrtá, pátá, dnes samozřejmě šestá, sedmá a osmá, devátá. Čekala je ocenění, jako jsou medaile a potom i nějaká za celkové umístění škol i nějaké poháry," řekl Jiří Kárny, organizátor akce.

Ocenění těm nejlepším předali přímo zástupci radnice městské části.

"Já si myslím, že všude čteme a vidíme, že fyzický fond našeho obyvatelstva opravdu chřadne a proto potřebujeme od těch nejmenších a od útlého věku tyto sportovní disciplíny rozvíjet. Potřebujeme k tomu sportoviště, potřebujeme k tomu přírodu, to si myslím, že na Praze 9 máme, takže je to náš prvotní úkol, protože zároveň v tomto roce rozvíjíme a otevíráme nové školy, takže dáváme důraz na mládež a na děti a bez fyzických aktivit to nepůjde," řekl Jiří Janák (ODS), radní MČ Praha 9.

I proto chce vedení Prahy 9 v tradici sportovních dnů i nadále pokračovat. Pro děti navíc v budoucnu plánuje také rozšíření sportovních aktivit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu