• Načítám...
>

V Gongu jsou Ježíškovi v patách

  • 2. prosince 2023,
  • 15:28,
  • PRAHA 9,
  • Veronika Kuželková

K letošním Vánocům se Divadlo AHA! působící v Divadle Gong rozhodlo dát svým dětským divákům malý dárek, premiéru zbrusu nové pohádky nazvané Ježíškovi v patách. Jejím autorem a režisérem je Petr Smyczek. Pohádka je dobrodružné putování okolo světa po stopách Ježíška spojené s pátráním po smyslu vánočních tradic a odhalením kouzla Vánoc.

Reklama

Městská část Praha 9 společně ruku v ruce s Divadlem Gong potěšili v předvánočním čase i ty nejmenší. Připravili totiž novou pohádku pro děti Ježíškovi v patách. Režie se ujal známý režisér Petr Smyczek.

"Ten příběh pojednává o tom, že malý Honzík si není úplně jistý, jak to je s těmi našimi Ježíšky nebo s Ježíškem tady u nás a maminka se rozhodne, že ho vezme na takový malý výlet po světě, aby se přesvědčil, jaké jsou po světě tradice a kolik těch Ježíšků existuje. Pak to dobře dopadne, má to takové překvapení na konec. Bylo to pro mě velmi zajímavé a ještě tím, že jsem si to napsal, tak to pro mě byl takový bonbonek navíc a spolupráce s Divadlem Gong byla báječná, i s městkou částí si myslím, že jsme si všichni vyšli vstříc," řekl Petr Smyczek, režisér.

"Pro děti tím, že máme hodně škol a školek, tak Gong využíváme hodně, pro dospělé je tady také řada představení a jsme jedna z mála městských částí, která provozuje divadlo. Divadlo Gong, jehož zřizovatelem je městská část Praha 9, už tradičně na Štědrý den, to je 24. prosince, uvádí pohádku O zapomnětlivém Psaníčkovém andělíčkovi. Tento rok si ještě na průběh prosince připravili další pohádku Ježíškovi v patách, takže právě dnes je premiéra této pohádky. Městská část Praha 9 tradičně na Vánoce připravuje řadu akcí, na které bych vás chtěl všechny pozvat a těšíme se, že se tam s vámi setkáme. Uvedu, že 16. prosince bude krasobruslařská show na Střížkově, 18. prosince tradiční rozlévání polévky na náměstí OSN, máme připravené kulturní akce u všech našich 7 vánočních stromků, které jsme připravili na území městské části Praha 9," řekl Jiří Janák (ODS), radní MČ Praha 9.

Představení je určeno dětem od 5 let a můžeme se na něj přijít podívat až do 23. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu