• Načítám...
>

V Praze 9 rozdali radní před metrem na 800 porcí polévky

  • 19. prosince 2023,
  • 22:21,
  • PRAHA 9,
  • Veronika Kuželková

Starosta Prahy 9 Tomáš Portlík spolu s radními rozdali u stanice metra Vysočanská 600 porcí vánoční rybí polévky. Pro ty, co nejí ryby, měli samozřejmě i kuřecí, také něco sladkého na zub a nechyběly na zahřátí ani teplé nápoje. Jak lidem chutnalo, se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Stovky strávníků obsloužil na náměstí OSN ve Vysočanech starosta Prahy 9 Tomáš Portlík. Pomáhali mu s tím i ostatní radní, včetně místostarosty Adama Vážanského.

“Stojí fronty na začátku, pak to trošku poleví a kolem oběda zase přijde spousta lidí,” řekl Adam Vážanský (ODS), místostarosta MČ Praha 9.

“Je to symbolika, my u těch Vánoc se snažíme vždy držet tu atmosféru, trošku si i hrajeme s rozpočtem, protože jak jsme teď museli šetřit, tak jsme trošku předělávali priority, že jsme nedali to osvětlení, které je trošku dražší po celé Devítce, ale zase jsme pořádali řadu akcí, těch vánočních stromů je na Praze 9 sedm, každý jsme symbolicky sólo rozsvěceli, protože se to dělo v jeden den a uspořádali jsme u toho mnoho akcí a ta polévka, to je završení těch prosincových akcí Devítky, kterých bylo bezpočet,” řekl Tomáš Portlík (ODS), starosta MČ Praha 9

Už před desátou se před stánky, kde byla k dispozici i kuřecí polévka a vánočka s čajem, vytvořila fronta. Rozlévání vánoční rybí polévky je v Praze 9 tradicí a politici z Devítky tedy obsluhovali své obyvatele už poněkolikáté. 

anketa

“Jsem tady letos poprvé, chci ochutnat rybí polévku, kterou jsem měl nejradši od naší mámy a manželka ji také vaří, takže se těším, že bude dobrá, co více mám říci.”

“Takže porovnáte, kdo má lepší?”

“To jsou profesionální kuchaři, takže si myslím, že bude skvělá.”

“Moc se těším, těším se na Vánoce a tady jak to úžasně upravili a každý rok se městská část stará o obyvatele a je to vždy velmi příjemné, uklidňující, povznášející.”

“Přišli jsme na polévku, samozřejmě na rybí, jsou Vánoce, tak na rybí.”

“Já mám rád kulajdu, ale ta tady dnes nebude. Dnes bude rybí a případně kuřecí pro ty, co nemají rádi rybí,” řekl Adam Vážanský (ODS), místostarosta MČ Praha 9.

“Já mám rád rybí, ale letos mám smůlu, protože držím dietu, tak si ji schovám a budu baštit až ve čtvrtek, ale samozřejmě přeji všem obyvatelům Devítky, aby se jim vše dařilo v tom příštím roce, aby měli krásné Vánoce a aby navzdory tomu, jak nás ten svět trošku tlačí k defétismu, takové té nespokojenosti, jak narůstají ceny energií, abychom mysleli na ty pozitivní věci, protože těch je pořád valná většina,” řekl Tomáš Portlík (ODS), starosta MČ Praha 9
 
Podle tradice byla rybí polévka o Vánocích určena pro potřebné a bezdomovce. V posledních letech se ale akt jejího rozlévání stále více stává sousedským setkáváním. Polévky uvařil také jako tradičně kuchař z restaurace U Šebestiána v Kolbenově ulici v Praze 9.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu