• Načítám...
>

V Praze 9 si žáci opět užili den ve znamení sportu

  • 12. června 2024,
  • 11:35,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

V Praze 9 proběhl další ročník sportovních her. Během prvního dne si tak žáci prvního stupně základních škol změřili síly hned v několika sportovních disciplínách. Předvést se museli v atletice, fotbale, florbale nebo ve vybíjené. Ty nejlepší týmy v jednotlivých disciplínách pak ocenilo vedení městské části medailemi a diplomy.

Reklama

V areálu AC Sparta Praha na Devítce se jásalo a tleskalo. Rozdávaly se tu opět medaile. Proběhl totiž další ročník sportovních her. Během akce si změřili síly žáci prvního stupně místních základních škol, těch je v Praze 9 celkem šest. Hned jsme se tedy zeptali vítězů jedné z mnoha kategorií, jak se jim společně fungovalo v týmovém duchu.  

anketa

"Jak u které hry. Ve fotbale nám to šlo docela dobře, u florbalu tak moc ne a u vybíjené skoro vůbec."

"Jaký máte pocit z dnešního sportovního dne? Řeknete mi, co jste si třeba nejvíce užili?"

"Dobrý pocit."

"Co sis nejvíce užil?"

"Fotbal."

"Běh na 50 metrů."

Ano, žáci se opět utkali hned v několika sportovních disciplínách. To nejlepší ze sebe museli vydolovat při atletických výkonech a pak také máknout v týmových hrách, jako je fotbal, florbal nebo vybíjená. 

"Jsem hrozně rád, že to tady funguje, funguje to tady už asi 20 let, že děti mají nějakou možnost, teď jsme rozdělovali dotace na talentované děti, takže tady máme děti, které pojedou na Olympiádu dětí a mládeže, která je koncem června, jsem za to rád, že se děti podaří dostat od počítačů k pohybu, odbourají se špatné zdravotní návyky, nadváha, ty děti to baví, fandí si za svou školu a téměř nás umačkaly," řekl Adam Vážanský (ODS), místostarosta MČ Praha 9.

O organizaci se starali pracovníci sportovního areálu, kteří si sami během zajišťování celé akce pořádně mákli. Stojí to prý ale za to, když je vidět, že mají děti stále v sobě chuť sportovat. 

"Je to pro nás jako pro sportovce hrozně motivující, aby děti sportovaly, je to pro nás důležité, protože ten sport je úžasný a naučí nás spoustu věcí. Není to jen o sportování, je to o tom, že nás připraví hodně do života, takže když k tomu ty děti mají nějakou motivaci a baví je to, tak je to super," řekla Klára Pallová, organizátorka akce.

A i když občas nedopadne první místo, nevadí. Radost neskrývali ani ti, kteří se umístili na stupních vítězů hned v závěsu. 

anketa

"Jak se vám hrálo?"

"Snažili jsme se dobře a hrálo se nám dobře."

"Jakou máš radost ty?"

"Jsem šťastný, že jsme aspoň třetí."

O něco více práce pak čekalo na organizátory hned následující den, kdy se přišli představit druhé stupně místních základních škol a studenti víceletých gymnázií.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu