• Načítám...
>

Olympiáda dětí a mládeže má vítěze z Prahy 9

  • 2. srpna 2024,
  • 0:37,
  • PRAHA 9,
  • Lenka Castillo

V Jihočeském kraji se od 23. do 27. června konala Olympiáda dětí a mládeže. Soutěžilo na ní téměř 3500 mladých nadějí ve 20 sportech a 78 disciplínách. V celkovém hodnocení byli suverénně nejlepší zástupci z Prahy a nemalou zásluhu na tom měli i sportovci z Devítky.

Reklama

V Jihočeském kraji se od 23. do 27. června konala Olympiáda dětí a mládeže. Soutěžilo na ní téměř 3500 mladých nadějí ve 20 sportech a 78 disciplínách. V celkovém hodnocení byli suverénně nejlepší zástupci z Prahy a nemalou zásluhu na tom měli i sportovci z Devítky. Právě s mladými sportovci, kteří bydlí nebo studují na Devítce, se před začátkem olympiády setkal místostarosta městské části Praha 9 Adam Vážanský (ODS).

"Přejeme jim, aby se jim tam líbilo, není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, ale když bude nějaká ta medaile, budeme moc rádi," řekl Adam Vážanský (ODS), místostarosta MČ Praha 9

Pro sportovce z Prahy 9 to byla medailová smršť.

Petr Bříza v badmintonu získal zlato ve dvouhře, zlato ve čtyřhře spolu s Markem Nechvátalem a zlato ve smíšené čtyřhře spolu se Štěpánkou Nýdrlovou. Badmintonistka Štěpánka Nýdrlová vybojovala zlato ve dvouhře a stříbro ve čtyřhře spolu s Janou Hnilicovou. Atletka Rozálie Valášková překonáním laťky ve výši 155 centimetrů obsadila druhé místo ve skoku do výšky. Kristián Bezušek byl třetí v jachtingu, lodní třída RS Feva ve smíšené kategorii. Karatistka Michaela Mirovská přivezla z Jižních Čech stříbro v kumite jednotlivci a bronz v kumite team. Amálie Ebertová je zlatá v beachvolejbalu v turnaji dvojic. Nela Bukovská byla členkou basketbalového družstva, které obsadilo třetí místo. Linda Mikolášková zase členkou stříbrného florbalového družstva.  

Pouze sportovci z hlavního města Prahy dokázali překonat hranici 500 bodů a suverénně ovládli celkové hodnocení. Druhé místo obsadil s téměř sto bodovým rozdílem Jihomoravský kraj a stupně vítězů doplnil v těsném závěsu kraj Středočeský.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu