• Načítám...
>

Na devítce opět voněly všechny vůně světa

  • 2. září 2024,
  • 16:59,
  • PRAHA 9,
  • Lucija Veselá

Na Devítce to i letos žilo, a to v rámci tradičního multikulturního festivalu Barevná devítka. Ten své návštěvníky lákal nejen na rozmanitou hudbu, ale také na vůně koření a jídla z celého světa.

Reklama

V Parku Podviní na Praze 9 se konal 20. ročník festivalu Barevná devítka. Rozmanitá hudba, vůně koření a jídla z celého světa. Tak přesně na to lákal i letošní ročník multikulturního festivalu. 

"Cílem je, aby se lidi mezi sebou poznali, ideálně přes jídlo, přes pití a ukázalo se, že když se chce a když se respektují určitá pravidla a zvyklosti, tak lidé mohou žít pohromadě," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

Městská část Praha 9 akci původně zamýšlela jako skvělou příležitost pro setkávání lidí a poznávání kultur z celého světa na Devítce. Během let se ale akce rozrostla a tak na ni míří návštěvníci z celé Prahy a jejího okolí.

"Na spoustu dobrého jídla, pití, muziku, tanec, atmosféru krásného parku. Je tady Afrika, jihoamerické Peru, Indonésie, Filipíny, Evropa s pivem, vínem, chybí akorát Austrálie," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

"A co je váš osobní favorit?"

"Jako vždy arménský gril," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

anketa

-"Co vás tady nejvíce zaujalo?"

"Ta kultura, že člověk může ochutnat různá jídla, pití z různých zemí."

"Já jsem nadšený, je to tady super, je to tady skvělé, jsem překvapený, že něco takového na Praze 9 vůbec je a budu sem chodit každý rok."

-"Co vám tady chutnalo nejvíce?"

"Asi africká kuchyně."

-"Co vás tady zaujalo nejvíce?"

"Asi všechno, vystupování, kapely, stánky s jídlem, super."

-"Co ti na festivalu chutnalo nejvíce?"

"Asi také africká kuchyně."

-"Po kolikáté jsi sem zavítala?"

"Asi počtvrté."

"Letos máme rekordní počet stánků, máme jich přes 54, což si myslím, že je hezké číslo, máme tady spoustu zástupců z Afriky, Asie, což se nám v loňských letech nedařilo a zároveň jsme obohatili ten program o kapely, které se tady vůbec nikdy nevyskytovaly," řekl Ondřej Beránek - organizátor, MVP Events.

 Akci jako tradičně pořádala městská část Praha 9 za finanční podpory Ministerstva vnitra České republiky z programu na podporu integrace držitelů dočasné ochrany na lokální úrovni v roce 2024.

Netradiční atmosféru festivalu jsme si užili my i naše chuťové pohárky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu