• Načítám...
>

V Hrdlořezích už postavili protipovodňové zábrany

  • 13. září 2024,
  • 9:25,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Kvůli hrozícím záplavám se už od konce minulého týdne řada městských částí Prahy připravovala na stoupající hladinu řeky a potoků. Stavbu protipovodňových zábran tak zahájila i Praha 9 v pražských Hrdlořezích. Právě tam v ulici Před mosty totiž při poslední velké povodni vystoupala voda v Praze 9 nejvíc a způsobila tak velké škody na majetku místních obyvatel.

Reklama

Kvůli hrozícím záplavám se už od konce minulého týdne řada městských částí Prahy připravovala na stoupající hladinu řeky a potoků. Protipovodňové zábrany na ochranu domů tak stavěli například v blízkosti potoka Rokytka v Praze 9.

Asi 12 vaků s vodou a několik pytlů s pískem nechala radnice Prahy 9 umístit sem do ulice Před mosty. Právě tahle ulice byla totiž při povodních před 11 lety kompletně zatopená.

Horší situace by podle místostarosty Prahy 9, Adama Vážanského v městské části nastat neměla. A tak protipovodňové zábrany pravděpodobně budou jen v Hrdlořezích. Podobných zábran je prý navíc nedostatek.

Obydlená oblast u Rokyty skončila před lety pod vodou kvůli vypuštěnému rybníku, u kterého hrozilo, že by jeho y.

Také Praha dokončila výstavbu protipovodňových bariér v okolí Vltavy. Další stavbu aktuálně neplánuje, ale jednotky hasičů a dalších subjektů jsou v pohotovosti a připraveny operativně začít stavět zábrany podle povodňového plánu, pokud by se zvyšoval průtok vody v řece.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu