• Načítám...
>

Multikulturní festival Barevná devítka byl plný vůní

  • 3. září 2018,
  • 11:43,
  • PRAHA 9,
  • Natálie Forsterová

Lidé v Praze 9 mohli o víkendu navštívit akci Barevná devítka. Park Podviní tak rozezněla klasická cimbálová muzika, ale i další hudební vystoupení. Akce byla uspořádána v rámci projektu Integrace cizinců na MČ Praha 9, spolufinancovaného Ministerstvem vnitra ČR a Magistrátem hl. m. Prahy.

Reklama

Tradiční kuchyně z různých koutů světa i živá muzika pod širým nebem. Tak vypadala akce Barevná devítka, kterou uspořádala zdejší radnice v parku Podviní.

"Letos je to ještě trochu rozšířeno o akci Celé Česko na devítce. Takže v této části parku se prezentují cizinci žijící v ČR a některé ambasády. Je to taková cesta kolem světa. Můžete tady ochutnat spoustu dobrých věcí k jídlu a pití. V té druhé části si můžete projít některé regiony ČR," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9. 

"Tady se lidé mohou seznámit s arménskou kuchyní, kulturou. Grilujeme, máme maso jehněčí, vepřové a hovězí," řekl Artak Grigoryan, prodejce. 

"My jsme nezisková organizace. Nabízíme tady vietnamské smažené závitky, rýžové koule, nesmažené závitky a drobné suvenýry," řekla Ngo Quynhnga, prodejkyně. 

"My zastupujeme 2 rumunská vinařství. Jedno vinařství je na jihovýchodě Rumunska, je to mezi Černým mořem a Dunajem. Druhé vinařství je ze severovýchodu Rumunska," řekl Bohumír Krampera, prodejce.

"Myslím si, že je důležité, hlavně tady u nás na Praze 9, kde je největší počet cizinců, aby se lidé poznali. A nejlépe se poznají přes jídlo, tanec a hudbu a pochopí, že spolu mohou žít, když nikdo nebude nikomu nutit svoji kulturu ale bude ji jen nabízet nenuceně," řekl Adam Vážanský. 

"Já jsem se přijela podívat z Prahy 2 ke svým kolegům na Prahu 9, jak to tady vypadá. Jsem velice překvapená, jak je to velká akce. Jsou tady dobroty z celého světa. Lidé se tady baví všichni spolu, je to krásné. Klobouk dolů," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

A lidé se mohli těšit také na doprovodný program. V rámci letošního ročníku tak zazněla opět živá muzika z různých koutů světa a nechyběl ani tanec a hry pro děti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu