• Načítám...
>

Dětské skupiny v Praze 9 jsou oblíbené

  • 15. ledna 2019,
  • 17:54,
  • PRAHA 9,
  • Natálie Forsterová

Nezisková organizace Sociální služby Praha 9 slaví úspěch. Získala totiž ocenění v soutěži Neziskovka roku. Součástí služeb, které instituce v deváté městské částí nabízí, jsou také dětské skupiny. O tom jak fungují a co rodičům nabízí natáčela Natálie Forsterová.

Reklama

Děti od 1,5 roku do 4 let se před malou chvílí probudily a společně si pod dohledem zkušených vychovatelek dávají svačinu. Tak vypadá klasické odpoledne v dětské skupině. Tu v Českolipské ulici provozuje nezisková organizace Sociální služby Praha 9.

"Divák asi bude znát jesličky. Klasické jesličky, které kdysi fungovaly a které hlídaly děti. My vlastně dnes pokračujeme v tradici jeslí, dokonce naše budova a naše historie právě na těch jeslích staví. A proto, že legislativně jesličky byly zrušeny, tak jsme hledali právní formu toho, jak dál pokračovat v péči o maličké děti. Našli jsme formu dětské skupiny," řekla Michaela Žáčková, ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

Lidé z neziskové organizace se dali hned do práce a výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Kromě toho, že tady dnes fungují rovnou 3 takovéto dětské skupiny, získala instituce i ocenění v soutěži Neziskovka roku. 

"Máme dnes velmi pěkně zpracované výchovné plány pro děti, máme mnohem modernější přístup, než měly dříve jesličky. Už nevidíte děti ve stejnokrojích. Snažíme se komunikovat i s rodiči, snažíme se poskytovat moderní a pěknou péči o děti," řekla Michaela Žáčková. 

Rodiče mohou umístit své ratolesti do moderních jeslí od 1,5 roku. Kromě celodenní péče je zde dětem zajištěna také strava. A to i v podobě bezlepkové či laktózové diety. Poplatek za 1 měsíc vyjde rodiče na 4 tisíce korun. 

"Děti se ráno nasnídají, dostanou u nás přesnídávku, pak jdou ven, kde si hrají. Případně, pokud je špatné počasí, mají náhradní aktivity. Pak tady dostanou oběd, který je sledovaný nutriční terapeutkou. Po obědě jdou děti spát. Odpoledne mají různé hry a výchovné úkoly, které plní v rámci svých výchovných plánů," řekla Michaela Žáčková. 

Nezisková organizace Sociální služby Praha 9 může dětské skupiny provozovat nejen díky podpoře magistrátu. Velkou oporu má i ve zdejší radnici, která projekt dlouhodobě podporuje.

"Je to občanská vybavenost, takže maminkám, které musí do práce dříve a potřebují něco jako jesle, můžeme dnes díky tomu pomoci v tom, že sem mohou dát ty malé děti. Zároveň se tady děti mají dobře, baví je to, hrají si, jsou veselé," řekl Jiří Janák, radní MČ Praha 9. 

A to, že jsou zde děti spokojené, potvrzují i jejich rodiče, kteří si moderní jesle pochvalují. Jejich popularitu navíc dokazuje i počet přihlášek, který zde každoročně převyšuje kapacitu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu