• Načítám...
>

Praha 9 podporuje učitele i zdejší školství

  • 13. března 2019,
  • 14:52,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Praha 9 uspořádala tradiční akci pro zdejší učitele. Vedle podpory svých kantorů ale v oblasti školství plánuje také řadu investic. Vedení radnice usiluje především o zvýšení kapacit mateřských a základních škol, které jsou v současné době nedostačující.

Reklama

U příležitosti Dne učitelů přichystalo vedení Prahy 9 pro zdejší kantory už tradiční akci. I letos se více než 200 pedagogů shromáždily v divadle Gong, kde byl pro ně připraven zábavní a hudební program.

"Já jsem velmi rád, že v Praze 9 máme poměrně stabilizovaný a pevný školský management, učitelky a učitele. Jako poděkování Prahy 9 je ten dnešní Den učitelů. Je to tradiční akce, která probíhá již více než 15 let a je to jenom střípek poděkování za jejich nelehkou práci ve vzdělávání našich nejmenších," řekl Zdeněk Davídek, radní MČ Praha 9.

Vedle podpory samotných kantorů se vedení radnice snaží také rozvíjet zdejší školství jako takové. Kvůli nedostatku míst v základních školách je v plánu také řada investic. Jednou z nich je výstava nové mateřské a základní školy U Elektry. 

"V té oblasti právě těch brownfieldů poblíž Rokytky v ulici Poděbradská. Pracuje se na projektu pro stavební povolení a pro výběr zhotovitele. Tyto přípravné práce obnáší cca 20 milionů korun," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9. 

Celá výstavba je pak odhadována na 350 milionů korun. Proběhnout by měla mezi roky 2021 a 2022. Mezi další projekty pak patří i výstavba nového pavilonu při MŠ U Vysočanského pivovaru. 

"To je stavba asi v hodnotě 26 milionů korun. V současné době byl proveden už vývěr zhotovitele. Realizace by měla proběhnout prakticky do konce letošního roku," řekl Jan Jarolím. 

Poslední významnou investicí bude výstavba nové tělocvičny při ZŠ a MŠ Na Balabence.

"Ta dosud sloužící by se měla rekonstruovat a přestavět na 6 tříd základní školy," řekl Jan Jarolím. 

Hodnota této investice se pohybuje mezi 50 a 60 miliony korun. Praha 9 má množství brownfieldů, které se postupně zastavují. Studie pak v dohledné době počítají s nárůstem počtu obyvatel o dalších 25 tisíc.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu