• Načítám...
>

Běchovice se dočkaly P+R parkoviště

Nové P+R parkoviště se v dohledné době otevře v pražských Běchovicích. Po skončení kolaudačního řízení tu bude k dispozici celkem 64 parkovacích míst. Chybět nebudou ani úložné boxy pro jízdní kola.

Reklama

Nové P+R parkoviště se v dohledné době otevře v pražských Běchovicích. Sloužit má zejména řidičům, kteří do Prahy dojíždí ze směru od Kolína.

"Toto parkoviště je zbudováno na zelené louce, tudíž se jedná o novou stavbu. Má kapacitu 60 míst + 4 místa ZTP. Také má 5 boxů na kola. Tyto boxy jsou uzamykatelné a budou k dispozici široké veřejnosti, nebudou se pronajímat jako v Klánovicích," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Řidiči, kteří zde zaparkují mohou do centra Prahy pokračovat vlakem z nedaleké železniční stanice. 

"Toto parkoviště je vzdáleno zhruba necelých 5 minut chůze od nádraží Běchovice - střed, kde každou půlhodinu jezdí vlak," řekla Barbora Lišková.

Práce na vybudování parkoviště probíhaly necelé 4 měsíce. Legislativní přípravy na stavbu ale trvaly několik let.

"My jsme chtěli, aby vznikla železniční zastávka Běchovice - střed, která podle nás krásně doplňuje dopravní spojení, které mezi Běchovicemi a Klánovicemi chybělo. Když se zastávka dokončila, tak už jsme avizovali, že přímo vedle zastávky je vhodný pozemek pro to, aby se na něm vybudovalo právě P+R parkoviště a usilovali jsme o to i přesto, že podle stávajícího územního plánu bylo možné vytvořit pouze dočasnou plochu," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

V současné době probíhá kolaudační řízení. Po jeho skončení bude parkoviště otevřeno.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu