• Načítám...
>

Běchovice se dočkaly P+R parkoviště

Nové P+R parkoviště se v dohledné době otevře v pražských Běchovicích. Po skončení kolaudačního řízení tu bude k dispozici celkem 64 parkovacích míst. Chybět nebudou ani úložné boxy pro jízdní kola.

Reklama

Nové P+R parkoviště se v dohledné době otevře v pražských Běchovicích. Sloužit má zejména řidičům, kteří do Prahy dojíždí ze směru od Kolína.

"Toto parkoviště je zbudováno na zelené louce, tudíž se jedná o novou stavbu. Má kapacitu 60 míst + 4 místa ZTP. Také má 5 boxů na kola. Tyto boxy jsou uzamykatelné a budou k dispozici široké veřejnosti, nebudou se pronajímat jako v Klánovicích," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Řidiči, kteří zde zaparkují mohou do centra Prahy pokračovat vlakem z nedaleké železniční stanice. 

"Toto parkoviště je vzdáleno zhruba necelých 5 minut chůze od nádraží Běchovice - střed, kde každou půlhodinu jezdí vlak," řekla Barbora Lišková.

Práce na vybudování parkoviště probíhaly necelé 4 měsíce. Legislativní přípravy na stavbu ale trvaly několik let.

"My jsme chtěli, aby vznikla železniční zastávka Běchovice - střed, která podle nás krásně doplňuje dopravní spojení, které mezi Běchovicemi a Klánovicemi chybělo. Když se zastávka dokončila, tak už jsme avizovali, že přímo vedle zastávky je vhodný pozemek pro to, aby se na něm vybudovalo právě P+R parkoviště a usilovali jsme o to i přesto, že podle stávajícího územního plánu bylo možné vytvořit pouze dočasnou plochu," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

V současné době probíhá kolaudační řízení. Po jeho skončení bude parkoviště otevřeno.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu