• Načítám...
>

V Běchovicích mají pět knihobudek

V Běchovicích mají knihobudky. Půjčit si nebo dát do nich knihu může každý. Najdete tu jak obrázkové knihy pro děti, tak beletrii pro dospělé.

Reklama

Od konce prosince mají v Běchovicích novinku. A tou jsou knihobudky. Ty fungují na principu dobrovolnosti a dobročinnosti a vzít nebo dát do nich knihu může každý.

"Máme za to, že knížky by měly dostat druhou šanci. Minimálně ty, o které bude zájem. A proto jsme přišli s projektem knihobudek, které mají fungovat právě jako taková komunitní knihovna na nejfrekventovanějších místech, na kterých se občané pohybují, případně kde tráví svůj volný čas," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

V pražských Běchovicích v současnosti najdete hned 5 knihobudek.

"Snažili jsme se je umístit na přístupové chodníky k železničním zastávkám, zároveň také v přímém centru MČ a jednu knihobudku máme také na dětském hřišti a jednu u vstupu do lesoparku Vinice," řekl Ondřej Martan.

Každá z 5 knihobudek má svého patrona, který se o ni stará stejně jako o knížky, které v nich veřejnost najde. Jsou tu zastoupeny jak knihy pro dospělé, tak i pro děti. Projekt knihobudek vznikl v ČR už před několika lety a jeho autoři se chlubí budkami nejen po Praze, ale i celé republice.

"Nemá zámek, není nijak limitována, takže tam může každý přijít a vzít si knihu, donést tam knihu, vyměnit si ji," řekl Pavel Železný, autor projektu.

Knihobudky jak v Běchovicích, tak i jinde v hlavním městě, jsou otevřeny nonstop a najdete v nich knihy všech žánrů. Od obrázkových pohádek až po sci-fi nebo fantasy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu