• Načítám...
>

ODS a KDU-ČSL představili kandidáta na senátora

  • 26. června 2020,
  • 12:10,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Občanství demokraté společně s KDU - ČSL představili dalšího pražského kandidáta na senátora. Je jím historik Eduard Stehlík. Jednou z jeho priorit je to, aby se nevrátily poměry, jaké tu byly před rokem 1989.

Reklama

Společným kandidátem ODS a KDU - ČSL ve volbách do senátu ve volebním obvodě číslo 24 v Praze je historik Eduard Stehlík.

"Pro mě tou poslední kapkou bylo to, že v poslední době, jako by někdo neustále chtěl přepisovat dějiny. Jako by nám tvrdil, že tento národ nemá žádné hrdiny. Jako by nám bylo neustále podsouváno, že jsme národem zbabělců. Od toho je už jen kousek k tomu, začít s námi orat, tak jak kdo chce a Českou republiku dostat do područí úplně jedno koho. Pro mě tou motivací je, že nechci, aby se v České republice vrátily poměry, které tu byly před listopadem 1989. Já chci, abychom žili ve svobodné zemi, na kterou jsme hrdí," říká senátorský kandidát, Eduard Stehlík.

Eduarda Stehlíka přišli podpořit i starostové městských částí volebního obvodu číslo 24. Mezi nimi například starosta Dolních Počernic - Zbyněk Richter nebo starosta Běchovic - Ondřej Martan. 

"My jsme velice rádi, že se pan plukovník Stehlík rozhodl kandidovat za nás, ač není přímo straník s naší významnou podporou. Pro nás je to velká čest a budeme rádi, když budeme i potom dále spolupracovat. Věříme, že jeho letitá zkušenost jak z vojenského, tak i mediálního prostředí se významně projeví i na jeho zkušenostech v senátu," komentuje starosta MČ Praha Běchovice, Ondřej Martan.

"Musím říct, že ho znám dlouhou dobu, protože ještě donedávna bydlel v Dolních Počernicích. Má tady rodinu. Co se týká jeho pověsti nebo mediální známosti, tak pan plukovník Stehlík je muž, který je vzdělaný a vážený, takže si myslím, že je to kandidát na správném místě," uzavírá starosta MČ Dolní Počernice, Zbyněk Richter. 

Volby do třetiny senátu se uskuteční 2. a 3. října. Soupeři Eduarda Stehlíka v tomto volebním obvodu budou například současný senátor David Smoljak nebo předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu