• Načítám...
>

SDH v Běchovicích oslavil výročí vzniku založení

Sbor dobrovolných hasičů v Běchovicích existuje už 120 let. Při této příležitosti si nadělil jeden speciální dárek, který se váže právě k délce existence, a sice slavnostní zástavu. Kromě slavnostních okamžiků byla připravena i ukázka požárního útoku dětského oddílu Sboru dobrovolných hasičů v Běchovicích.

Reklama

Sbor dobrovolných hasičů v Běchovicích má letos výročími nabitý kalendář. A tak si je zhustil do jednoho dne. “Kromě 120. výročí od založení dobrovolných hasičů v Běchovicích slavíme i 100 let aktivní služby dobrovolných hasičů, pět let od znovuobnovení činnosti sboru dobrovolných hasičů a konkrétně rok od otevření této krásné hasičské zbrojnice,” vyjmenovává všechny události starosta Běchovic a současně starosta SDH Běchovice Ondřej Martan. Jedním ze zásadních okamžiků celého slavnostního odpoledne bylo předání slavnostní standardy, která se pořizuje v souvislosti s délkou existence sboru a je také velmi nákladná. “V Běchovicích se podařilo už po pěti letech fungování pořídit hasičský prapor a to speciálně z příspěvků našich podnikatelů a občanů a také za významného přispění hlavního města Prahy,” říká starosta Martan. “Dobrovolní hasiči jsou nedílnou součástí integrovaného záchranného systému. Pochopitelně jsou řízení profesionálními hasiči, ale mají nezastupitelnou roli,” zdůvodňuje příspěvek radní hlavního města Libor Hadrava.

Běchovičtí dobrovolní hasiči jsou vybaveni tak, aby mohli zasáhnout prakticky u každé záležitosti, která se může stát. “Je tomu zhruba měsíc, kdy naši hasiči zasahovali u požáru stromu přímo v centru městské části. Byli tam první a byli velmi platní,” raduje se Martan. Běchovičtí dobrovolní hasiči si také zodpovědně vychovávají svoje nástupce. “Děti se učí uzlovat, mají možnost naučit se kromě požárního útoku orientaci v mapě, střelbu ze vzduchovky a spoustu dalších činností více či méně praktických, které později mohou využít i v dalším životě,” popisuje výchovu malých hasičů starosta dobrovolných hasičů v Běchovicích.

Vedle zásadní hasičské funkce mají běchovičtí dobrovolníci důležitou roli i ve veřejném životě. “Pořádají obrovské množství společenských akcí, právě tady u nás v Praze Běchovicích, a tak jako rybáři nebo fotbalisté se i hasiči stávají pevnou součástí kulturního a veřejného života tady v této městské části,” říká o společenské roli starosta Martan. Kromě slavnostního praporu čekalo běchovické dobrovolné hasiče ještě jedno překvapení. Z rukou zástupce starosty Sboru dobrovolných hasičů Praha dostali ocenění druhého stupně, které se váže k letitosti sboru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu