• Načítám...
>

V Běchovicích se rozloučili s prázdninami

V Běchovicích se místní obyvatelé rozloučili s prázdninami. Stalo se tak na tradiční akci, která byla spojena s Dnem zdraví. A ani letos nebyla nouze o zajímavý program.

Reklama

Poslední srpnová sobota byla v Běchovicích ve znamení loučení s prázdninami. Tradiční akci spojenou s Dnem zdraví uspořádalo i letos místní centrum sociálních služeb.

"Je to taková akce, která je jak pro seniory, vlastně starší obyvatele naší městské části, tak ale i pro děti a pro celé rodiny. Snažíme se touto akcí spojovat generace a přichystat pro ně takový hezký odpolední program. Počasí nám docela hezky vyšlo, tak si myslím, že to je taková úvodní akce do školního roku a zároveň poslední akce o prázdninách, po těch letních prázdninách, které máme za sebou," řekl Ondřej Martan (ODS), starosta MČ Praha - Běchovice.

O bohatý doprovodný program nebyla nouze. Na své si přišli všichni napříč generacemi.

"Z toho, co zahrnuje Den zdraví, tak si zde mohou senioři, ale vlastně úplně všichni vyzkoušet a nechat změřit tlak, glykémii, mývali jsme i denzitometrii, letos bohužel není, ale máme to zase nahrazeno hipoterapií, kdy tady máme koníky a každý si může vyzkoušet, jak uklidňující je jízda na koni a jak je to příjemné a pohodové. Z těch akcí, z takových těch aktivnějších atrakcí, které tady máme jak pro děti, tak i pro dospělé, tak jsou tady krásní papoušci a potom samozřejmě vystoupení šermířů a další možnosti, jak trávit svůj volný čas právě tady u nás v Běchovicích," řekl Ondřej Martan (ODS), starosta MČ Praha - Běchovice.

I v dalších týdnech bude v Běchovicích o zábavu postaráno. Radnice slibuje podzim doslova nabitý akcemi.

"Běchovice od září poměrně hodně aktivně žijí, takže kromě svátku sousedů, který následuje hned týden po této akci, tak máme dva nejznámější závody i v Praze, bych řekl, a to jsou Mladé Běchovice, kdy mladí talenti v běhání se schází tady u nás v Běchovicích, mívá okolo 700 dětí, takže věříme tomu, že i letos se dostaneme přes tu 700, možná k 800. Týden potom, poslední neděli v září bývá světoznámý a světově asi nejstarší závod v silničním běhu Běchovice - Praha. Pak máme klasické podzimní aktivity, jako jsou drakiády, lampionový průvod v listopadu," řekl Ondřej Martan (ODS), starosta MČ Praha - Běchovice.

V zimě se pak místní mohou těšit například na mikulášskou besídku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu