• Načítám...
>

Den Běchovic opět pobavil děti i dospělé

Program každoroční oslavy Dne Běchovic byl opět nabitý! Kromě soutěží pro děti i dospělé si bylo možné zatančit na živou hudbu, o kterou se postaral zpěvák Dalibor Janda. Akce plná atrakcí pro děti, skvělého jídla a pití se tentokrát uskutečnila na nádvoří Staré pošty v Běchovicích.

Reklama

Největší společensko-kulturní akce pražských Běchovic se opět uskutečnila na nádvoří Staré pošty a i tentokrát se na programu ani na atrakcích nešetřilo. Na své si přišli dospělí i děti.

anketa

"Je to tady hezké, my jsme tady prvně."

"Co říkáš na tu akci? Co se ti tu nejvíce líbí?"

"Mně se nejvíce líbil ten žralok."

"Jak se tam běhá a tahá a vy tam musíte dávat takovou kostičku, aby se to lepilo a čím dále se dostanete, tím lépe."

"Já tady bydlím v Běchovicích, přišli jsme kvůli dětem a dětskému dni a určitě i kvůli té zábavě, potkat se s přáteli a tak."

"Den Běchovic, tak jak ho vidíte tady za mnou, to je takový bestseller běchovických akcí, je to největší kulturně-společenská akce, která je v Běchovicích brána jako takovou výkladní skříní toho, co můžete zažít. Je to akce pro děti, má být navázána na Den dětí, ale je spojená i s celou řadou různých jiných aktivit, které směřují pro dospělé," řekl Ondřej Martan (ODS), starosta MČ Běchovice.

K těm patřil i zlatý hřeb večera, letos jediný pražský koncert zpěváka Dalibora Jandy. 

"Doufám, že lidé budou fantastičtí tak jako vždy, to se vždy těším a Jířo, ty to tady znáš?" řekl Dalibor Janda, zpěvák.

"Běchovice samozřejmě trošku znám, takže jsem zvědavá, vůbec jsem nevěděla, že je takový krásný areál, protože jsem teď shodou okolností potkala někoho z Běchovic včera a ten mi vyprávěl, že je to tady hodně staré, takže to jsem se těšila a je to tady fakt moc hezké," řekla Jiřina Anna Jandová, zpěvačka.

"Když jsou fanoušci dobří, když přijede taková fantastická televize, jako je Televize Praha, tak to určitě bude bomba. Zhruba těch 20 procent je nových písniček a zbytek zaplať pánbůh, že to know-how mám veliké, že těch známých písniček je spousta, takže ty musíme hrát, bez toho by to nešlo," řekl Dalibor Janda, zpěvák.

Na akci pak občané Běchovic mohli také rozhodovat o budoucí podobě veřejného prostoru centra městské části.

"V tuto chvíli se rozhodujeme o větší části centra, které je v tuto chvíli zatíženo takovou ne úplně ideální historií, máme tam celou řadu budov, které už jsou odžité, vznikaly někdy v 70. letech a máme za to, že Běchovice by si zasloužily mít nějakou konkrétní vizi budoucnosti v dalších 10 letech," řekl Ondřej Martan (ODS), starosta MČ Běchovice.

Občané si tak mohli prohlédnout tři urbanistické návrhy budoucí možné proměny jejich centra. U panelů s vizualizacemi se o nich navíc mohli poradit přímo s urbanisty.

"Tyhle tři návrhy má každý jiné ztvárnění, musím říci, že je to velmi zajímavé, každá ta duše toho architekta tam najde to své, ale místní občané mohou přijít, mohou si s těmi urbanisty, kteří jsou u těch svých návrhů, popovídat, mohou se zeptat na všechno, co by je zajímalo o tom návrhu a následně potom také hlasovat a to je pro nás ta nejdůležitější zpětná vazba," řekl Ondřej Martan (ODS), starosta MČ Běchovice.

Participaci běchovičtí dobře znají. V minulosti už takhle rozhodli například právě o podobě Staré pošty, která byla slavnostně po dlouhé a finančně náročné rekonstrukci otevřená v roce 2018.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu