• Načítám...
>

Běchovické čarodějnice byly jako z pohádky

Pálení čarodějnic v Praze Běchovicích se opravdu povedlo. Nejenom, že místní čarodějnice si na svém vzhledu daly opravdu záležet, ale byla uvolena i jejich miss. Děti si mohly prohlédnout také hasičskou techniku a zdarma si opéct buřtík.

Reklama

Čarodějnice v Běchovicích byly tak neskutečně krásné, až se vůbec nechtělo věřit, že vlastně nejsou opravdové.

"Pálení čarodějnic, to je úžasná tradice, a nejenom u nás v Běchovicích, ale my se samozřejmě snažíme na to navazovat. Pálení čarodějnic prostě patří do naší historie. My to ještě spojujeme s tím, že máme hasiče. Šikovné hasiče," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

Letošní postava čarodějnice v Běchovicích byla skutečným originálem. Vytvořily ji totiž děti ze zdejší základní školy.

Dělaly jí strašně rádi, protože si užily to, že mohou obléknout a zbavit se starého oblečení, a ještě to oblečení bude využito. Strašně je nadchlo to, že vlastně jak paní učitelky, tak děti, mohly stát modelem. Každý si tam přidá nějakou svou invenci, třeba pihu na tváři," řekla Michaela Čížková, učitelka ZŠ Běchovice.

Běchovický sbor dobrovolných hasičů se do slavnostního dne zapojil nejenom ukázkou svého nového vozu, ale i různými soutěžemi, a navíc bylo jasné, že ze zapálené čarodějnice se oheň rozhodně nikam dál nerozšíří.

"Máme tady různé další soutěže pro naše děti, jako je například útok džberovou stříkačkou. Jsou tady například ukázky hasičské techniky, což je SCANIA, kterou máme půl roku, je to krásné auto, moc jich v Praze není, ale měli jsme to štěstí, že jsme si ji mohli vybrat. Určitě jsme rádi, že přišlo tolik lidí," řekl Tomáš Hrubý, velitel jednotky SDH MČ Praha - Běchovice.

"Vymóděná" čarodějnice i přes své stylové oblečení nakonec vzplála. Udělala tak symbolickou tečku za Běchovickou zimou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu