• Načítám...
>

V Běchovicích opravili Starou poštu

Běchovice se po dlouhých letech dočkaly rekonstrukce tamní budovy Staré pošty.

Reklama

Srdce Běchovic - i tak se dá nazvat místní nová chlouba v podobě zrekonstruované kulturní památky Staré pošty. Její historie sahá hluboko až do 17. století.

"Stará pošta v Běchovicích byla původní stanice poštovních vozů mezi Prahou a Kolínem, kdy koně, kteří tahali těžký poštovní vůz, museli být postupně střídáni, takže Běchovice byly jedním z těch dvorů, kde se koně nechávali unavení a brali se čerství, zapřáhli se a koně mohli pokračovat dál v cestě," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice. 

Sedmdesát z osmdesáti milionů korun za opravy zaplatil Magistrát hl. m. Prahy.

"Já si myslím, že je velmi důležité, aby se kulturní památky rekonstruovaly nejenom v centru a v širším centru Prahy, ale i na okraji. Věřím, když vidím dnešní výsledek, že to nebyly vyhozené peníze," řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy.

"Především bych rád poděkoval paní primátorce Adrianě Krnáčové a Janu Wolfovi, jako radnímu pro kulturu, protože ti měli největší podíl na tom, že se podařilo dotáhnout Starou poštu do takového konce, ve kterém ji dnes vidíme," řekl Ondřej Martan. 

"Musím říct, že ten výsledek stojí za to, protože je to opravdu krásná budova a myslím, že běchovičtí si to užijí," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy. 

Rekonstrukce objektu byla zahájena v roce 2016 a slavnostní otevření, které se konalo v sobotu, se nenechaly ujít stovky lidí. O jejich zábavu se postarali např. Karel Gott Cover Band, Michal Nesvadba nebo Ewa Farna. Díky rekonstrukci Staré pošty získají Běchovice něco, co tu dlouho nebylo. Kulturní centrum, kde se mohou konat kulturní akce nejen uvnitř, ale i venku. 

"Stará pošta se musí stát, doufáme, že se tak stane, živým srdcem Běchovic. Je to kulturní a společenské centrum naší MČ. Snažili jsme se, aby vzniklo nejen outdoorové místo, ale také prostor, který bude umožňovat přesunout ty akce dovnitř," řekl Ondřej Martan. 

Zrekonstruovaná budova Staré pošty Běchovicím moc sluší a místní na ni mohou být po právu hrdí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu