• Načítám...
>

V Běchovicích se setkali sousedé

Posedět si, pobavit se a zpříjemnit si neděli mělo za cíl další sousedské setkání v Běchovicích. To se tradičně uskutečnilo na Staré poště a i tentokrát se tu sešlo několik desítek obyvatel.

Reklama

Nádvoří Staré pošty v pražských Běchovicích ožilo sousedským setkáním, jehož součástí byla také soutěž o nejlepší doma pečený koláč s ovocem.

"Symbolická soutěž, která je o krásné ceny a zároveň spojuje lidi v koláčích, bábovkách nebo v čemkoliv jiném. Tyto soutěže lidi k sobě poutají, dokážou je vytáhnout ven z domácností a motivují je k setkání se se sousedy," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice. 

Tentokrát bylo sousedské setkání a soutěž samotná výjimečná zejména díky rekordně nejvyššímu počtu soutěžních vzorků.

"Dnes máme 20 vzorků, což je absolutní rekord. Já určitě nezvládnu všechny ochutnat. Máme to zařízené tak, že až všichni ochutnají, tak to, co tam zbude, máme možnost si ochutnat, pozveme k tomu nejen všechny, kteří moderují a soutěží a jsou dnešními pořadateli, ale i běžné občany, aby ochutnali a udělali si vlastní obrázek o tom, který z těch koláčů je nejlepší," řekl Ondřej Martan. 

Dvacet soutěžících, kteří přinesli domácí pečené koláče, také ochutnávali a hodnotili výtvory svých soupeřů. Takže nás zajímalo, na co se při hlasování nejčastěji zaměřili. 

anketa

"Já jsem jednoznačně na ty kynuté, ale to musíme nechat úplně mimo. Naštěstí nehodnotím," řekl Ondřej Martan. 

Nejen o soutěžení byl tento sousedský svátek. Připraveny byly také atrakce pro děti, spousta jídla, pití a skvělé zábavy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu