• Načítám...
>

Čakovické prvňáčky přivítala nová moderní škola

Základní škola Doktora Eduarda Beneše v Praze Čakovicích patří do systému Future classroom a nově otevřené detašované pracoviště je na tom úplně stejně. Učebny jsou tak vybaveny moderními prvky. Noví prvňáčci, kterých je kolem 150, se tak mají na co těšit.

Reklama

Sedm nových tříd se 1. září otevřelo v Praze Čakovicích. Jedná se o detašované pracoviště Základní školy Dr. Eduarda Beneše. “Jedná se o inovativní třídy. Jsou tam dotykové displeje a interaktivní stoly,” řekl starosta MČ Praha Čakovice Alexander Lochman.

“Jsem přesvědčený, že klidně za 5 let bude to vybavení stále moderní,” řekl náměstek ministryně školství Stanislav Štech.

Prvňáčky přišli uvítat a popřát jim hodně štěstí také náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Eva Kislingerová spolu s náměstkem ministryně školství Stanislavem Štechem a starostou městské části Praha- Čakovice Alexandrem Lochmanem. “Budeme se těšit na to, že i v příštích obdobích se budou čakovičtí starat o nové přírůstky,” řekla náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Eva Kislingerová.

“Já bych jim moc přál, aby měly stále chuť poznávat a učit se,” popřál Stanislav Štech.

“Ať se jim ve škole líbí a ať si to užívají. Čeká je dlouhá cesta základní školou,” řekl Alexander Lochman.

Základní škola přijala 210 nových žáků. 150 prvňáčků a dvě třídy žáků druhých tříd. “Máme skvělého ředitele, který se neustále učí,” uvedl starosta MČ Praha Čakovice.

Budova stála zhruba 25 milionů korun. Městské části se podařilo získat finanční podporu jak od hlavního města, tak i od Ministerstva životního prostředí a také Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. “Ministerstvo školství uvolnilo ze své investiční kapitoly 15 milionů korun,” objasnil Stanislav Štech.

Městská část Praha Čakovice musí místa v základních školách stále navyšovat a to o 500 míst. Čas má do roku 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu