• Načítám...
>

V Čakovicích vzniknou čtyři nové školní budovy

Městská část Praha - Čakovice zahájila stavbu jedné ze čtyř nových školních budov ZŠ Dr. Edvarda Beneše. Budova by měla být dokončena letos v srpnu. Stavba dalších budov by mohla započít už v příštím roce.

Reklama

Základní školu Dr. Edvarda Beneše v Čakovicích čeká další rozšíření. Zatímco v roce 2019 městská část otevřela jednu novou budovu, v následujících letech mají vzniknout hned 4 další. Výstavba první z nich, budovy A, už byla zahájena. 

"To, co tady hlavně očekáváme, je budova, která by měla nastartovat dostavbu celého toho školského kampusu, tak jak tomu my říkáme, tomuto prostoru. První budova bude sloužit především jako kmenové třídy, které nám chybí, jako většině městských částí, které řeší podobné problémy, jako my, s rozvojem a v přízemí tohoto objektu bude administrativní zázemí, které bude sloužit pro potřeby vedení školy," řekl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha - Čakovice.

Náklady na výstavbu budovy A jsou vyčísleny na zhruba 90 milionů korun. Po zakoupení potřebného vybavení by se celková suma měla vyšplhat na 100 až 110 milionů korun. Budova A by měla být dokončena letos v srpnu. Městská část by další stavbu chtěla zahájit již v příštím roce. 

"To bude ještě budova B1, která je propojovací budovou mezi přístavbou a školní jídelnou, kde se rozšíří jak školní jídelna, tak také kapacita šaten. Potom v dalších dvou budovách budou odborné učebny v kombinaci s kmenovými třídami, to je budova, kterou označujeme jako B2 a v budově C bude veliká sportovní hala nebo větší tělocvična a k tomu takové dva malé cvičební sály. Samozřejmě se zázemím, jako jsou šatny a sociální zařízení," řekl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha - Čakovice. 

Výstavbou čtyř nových budov městská část znatelně navýší kapacitu školy. 

"Tím by měly být dostatečně pokryty budoucí potřeby městské části právě v oblasti základoškolské infrastruktury, zároveň ale počítáme s tím, že městská část se bude i nadále rozvíjet a proto pochopitelně i ona bude zahrnuta do rámce strategického rozvoje, který nyní na magistrátu sepisujeme," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Městská část předpokládá, že by školní kampus mohl být dokončen kolem roku 2025. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu