• Načítám...
>

V Čakovicích vznikla nová služebna městské policie

Strážníci městské policie v Čakovicích se dočkali úplně nové služebny. Vedení radnice se jim snažilo co nejvíce zlepšit podmínky a rozhodlo se pro strážníky co nejlépe zrekonstruovat dům v Bělomlýnské ulici. Hlavní město vyšla rekonstrukce na bezmála 5 milionů korun.

Reklama

Nová, moderní a hlavně prostornější. Taková je nová služebna městských strážníků v pražských Čakovicích, do které se strážci zákona už brzy nastěhují. Současná už totiž nevyhovovala. 

„Byla nedostačující, protože my jsme velice dynamicky se rozvíjející MČ, a hlavně si myslíme, že bezpečnost je taková kapitola 21. století a bude kladeno čím dál tím více požadavků na bezpečnostní složky. A úkol samospráv je dát jim dobré zázemí,“ řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha – Čakovice.

„Na novou služebnu se těším, protože je to opravdu lepší, než jsme to měli. To zázemí nám tady bude vyhovovat mnohem více,“ řekl Martin Oravec, strážník MP hl. m. Prahy.

„Budou zde hodiny pro veřejnost, kdy budou moci občané přijít a sdělit cokoliv, co je trápí. Bude zde umístěná technika, jsou zde garáže pro služební vozidla, motocykly i pro cyklohlídky, takže kola a samozřejmě i zázemí ve smyslu šaten a odpočinkové místnosti, kuchyňka a podobně,“ řekl Eduard Šuster, ředitel MP hl. m. Prahy.

Symbolický klíč od zbrusu nové služebny předal starosta Čakovic řediteli Obvodního ředitelství Prahy 9, Vlastimilu Oličovi. S radním pro bezpečnost hl. města a ředitelem MP slavnostně přestřihli pásku. 

„Město Praha je nejbezpečnější město na světě, ale je potřeba to pořád podporovat a zlepšovat. Já se domnívám, že i toto tomu prospěje,“ řekl Libor Hadrava, radní hl. m. Prahy.

Rekonstrukce bývalé pekárny za necelých 5 milionů korun se podle vedení radnice Čakovic povedla. Strážníci MP budou v nových prostorách působit už za necelé 2 měsíce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu