• Načítám...
>

Všechny krásy Prahy pomáhají potřebným

  • 10. dubna 2019,
  • 21:16,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

V Jindřišské věži probíhá výstava fotografií pod názvem Všechny krásy Prahy. Svá díla zde představuje třináct autorů.

Reklama

Sedm umělkyň a šest umělců poskytlo své fotografie na výstavu, která se právě v těchto dnech koná v Jindřišské věži. Všechny krásy Prahy, což je i název výstavy, zde můžete obdivovat již počtvrté.

"Ty fotografie se vybíraly takovým specifickým způsobem, protože se dá říci, že ta výstava vznikla na sociální síti, protože je velký facebookový profil, který se jmenuje Miluju Prahu, kam jsou lidé zvyklí posílat stovky, možná tisíce fotografií. A z nich potom já dělám výběr těch nejlepších fotografů, které poprosím, aby nominovali své fotky a z těch potom sestavím tuto expozici," řekl David Černý, kurátor výstavy.

Facebooková stránka má už téměř 100 tisíc fanoušků. Ve věžní galerii je k vidění 32 černobílých i barevných snímků. Tentokrát jsou mezi autory zastoupeny především ženy. Takový Karel Dobeš však své fotografie vystavuje v Jindřišské věži každý rok.

"Praha je vlastně objekt, který miluji fotografovat, protože je krásná, má strašně moc tajemství a v Praze najdete vždy nějaký motiv, kde jste už tisíckrát byli a najednou vidíte zase něco nového," řekl Karel Dobeš, fotograf.

"Když si ty fotografie prohlédnete, tak možná na řadě z nich uvidíte místa, která jsou ortodoxně známá, když se ale podíváte pozorně, tak zjistíte, že ty pohledy jsou pokaždé jiné," řekl David Černý.

Všechny fotografie budou na konci výstavy vydraženy a výtěžek pak poputuje na charitu.

"Již čtvrtým rokem se fotografie vydraží a potom přes spolek Hvězdy dětem pošle do Orlíčku, což je dětský domov," řekla Lucie Dolfi, kastelánka Jindřišské věže.

Fotografie čtvrtého ročníku výstavy Všechny krásy Prahy jsou k vidění denně od 10:00 do 19:00. A to až do 26. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu