• Načítám...
>

Praha rozdělí 120 milionů od Besipu

  • 15. dubna 2019,
  • 15:13,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

120 milionů korun. Tolik letos Praha rozdělí na jednotlivé projekty v rámci dotací od Besipu. Finance půjdou například na větší bezpečnost v silničním provozu nebo třeba na vylepšení přechodů v blízkosti škol a školek.

Reklama

Rada hl. m. Prahy rozhodla o tom, že na dotacích od Besipu letos rozdělí o 80 milionů korun více, než tomu bylo vloni. Celkem tedy na větší bezpečnost v ulicích metropole letos poputuje 120 milionů.

"Jde to hlavně do akcí bezpečnosti silničního provozu, úpravám křižovatek, přechodů pro chodce hlavně v oblastech, kde se vyskytuje hodně dětí, tedy okolo školek, škol. Jde to i na dobudování dětských dopravních hřišť," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Peníze půjdou např. na modernizaci vybavení dětského dopravního hřiště v Praze 10 nebo na vybudování nového přechodu pro chodce mezi náměstím Jiřího z Poděbrad a Mánesovou ulicí. V metropoli navíc také na některých místech přibudou zpomalovací prahy.

"Bezpečnost silničního provozu v Praze je velice důležitá. Není tajemstvím, že např. ten rozvoj cyklistiky je také brzděn bezpečnostní cyklistů. Není to tedy o tom, že Praha je až tak kopcovitá. V dnešní době máme elektrokola a ta kopcovitost není až takovým problémem. Zásadní je obava cyklistů z té bezpečnosti silničního provozu. Proto já vnímám tyto akce na posílení bezpečnosti jako zásadní," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Snažíme se samozřejmě maximálně zvyšovat bezpečnost na komunikacích, ať je to nasvěcování přechodů nebo různé vertikální nebo horizontální cedule, informace. Je potřeba, aby jak chodci byli vidět na té komunikaci, tak aby řidič byli informováni o kterémkoliv prvku, který mohou na té komunikaci při jízdě potkat. Takže Besip, jakožto projekt, který nám pomáhá k zajišťování lepší bezpečnosti na komunikacích, je velmi preferován," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Oddělení Besip spadá pod Ministerstvo dopravy a provádí prevenci v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích na národní úrovni. Svou činnost zaměřuje jak na celostátní kampaně, tak na dopravní výchovu i rozšiřování informací o osvědčených postupech při řízení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu