• Načítám...
>

PEN klub bude číst ve Werichově vile

  • 16. dubna 2019,
  • 14:07,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Členové českého PEN klubu se představí ve Werichově vile. Pravidelně každé první pondělí v měsíci až do konce roku budou v cyklu autorských čtení prezentovat svoje díla známí čeští umělci jako Arnošt Goldflam, Jaroslav Hutka, Daniela Fischerová nebo Jiří Dědeček.

Reklama

České centrum mezinárodního PEN klubu, Museum Kampa - Nadace Jana a Medy Mládkových a nadace Sekyra Foundation se rozhodly spolupracovat na cyklu autorských čtení. Ten proběhne ve Werichově vile.

"Ta spolupráce bude čítat první pondělky v měsíci vždy od května až do konce roku. Ty první pondělky budou osazeny, řekl bych, takovými známějšími tvářemi, známějšími členy našeho spolku. Začne Daniela Fischerová, Arnošt Goldflam," řekl Jiří Dědeček, předseda PEN klubu.

Dále pak uvidíte Jaroslava Hutku, Vladimíra Mertu i samotného předsedu PEN klubu - Jiřího Dědečka.

"Werichova vila, která byla místem, kde žil slavný básník Holan, žil zde jazykovědec Dobrovský, žil zde samozřejmě Jan Werich, je místem, které je spojeno s českou literaturou a je správně, že zde čeští spisovatelé budou tento dům využívat a budou zde dělat aktivity a akce pro veřejnost," řekl Jiří Pospíšil, předseda správní rady Nadace J. a M. Mládkových.

S prvotní myšlenkou autorských čtení přišla nadace Luďka Sekyry - Sekyra Foundation.

"Ti přišli s tím, že PEN klub je málo vidět a slyšet, že nám dají peníze, ať se trochu snažíme a že domluví Werichovu vilu. Takže je to vlastně jejich aktivita, která nás sem přinesla," řekl Jiří Dědeček.

Cyklus autorských čtení PEN klubu odstartuje ve Werichově vile v pondělí 6. května. Arnošt Goldflam zde bude předčítat svoje oblíbené povídky a prozaické práce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu