• Načítám...
>

Vyfoťte pražskou přírodu a ukažte ji světu

  • 24. dubna 2019,
  • 18:17,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražané mají možnost se opět zapojit do projektu City Nature Challenge, jehož cílem je ukázat, že je příroda ve městech opravdu bohatá. Pomocí mobilní aplikace zájemci zaznamenávají pozorované rostliny a živočichy ve svém okolí.

Reklama

Od 26. do 29. dubna se mohou Pražané zapojit do celosvětového soutěžního projektu City Nature Challenge, ve kterém spolu města soupeří o co největší počet fotografií zachycujících přírodní rozmanitosti na svém území.

"Úkolem účastníků je nasbírat co nejvíce fotografií zvířat, rostlin, hub a další živé divoko přírody na území hlavního města," řekla Petra Caltová, muzejní pedagog Národního muzea.

Stačí si nainstalovat mobilní aplikaci iNaturalist. Ta je zároveň schopna rozeznat o jakou rostlinu či druh hmyzu se jedná.

"Ve své podstatě to funguje jako sociální síť pro přírodovědce nebo pro milovníky přírody. Takže i když člověk neví, jen si odklikne fotografii a pod ní vám buď jiní uživatelé určí to vaše pozorování, nebo tam potom probíhá komunikace o tom, jestli je to možné z té fotografie určit nebo ne," řekla Petra Caltová.

anketa

Do soutěže se mohou zapojit jak jednotlivci, tak i školní kolektivy. Ti nejlepší mohou vyhrát např. vstupenky do pražské zoologické zahrady nebo vstup do depozitáře Přírodovědeckého muzea, který není veřejnosti běžně přístupný.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu