• Načítám...
>

Neziskové organizace převzaly šeky v rezidenci

  • 30. dubna 2019,
  • 11:28,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V rezidenci primátora hlavního města Prahy se konalo slavnostní předávání symbolických šeků neziskovým organizacím, které se zapojily a uspěly v letošním ročníku programu Vy rozhodujete, my pomáháme. Všem vítězným organizacím osobně pogratuloval i pražský primátor Zdeněk Hřib.

Reklama

Sál v rezidenci pražského primátora v dubnu posloužil dobré věci. Konalo se tam totiž slavnostní předávání symbolických šeků neziskovým organizacím. Ty uspěly v letošním ročníku programu Vy rozhodujete, my pomáháme, který organizuje nadace Tesco. Vítězným organizacím osobně pogratulovat i pražský primátor Zdeněk Hřib.

"Já jsem velice rád, že je tady i celá řada firem, Tesco patří k nim, které se ujímají tématu společenské odpovědnosti a také mají programy na pomoc a podporu neziskových organizací," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Symbolické šeky v hodnotě 10, 16 a 30 tisíc korun obdržely např. neziskové organizace Zdravotní klaun, Klub nemocných cystickou fibrózou, Škola pro sluchově postižené děti z Prahy 5 či pražská Potravinová banka.

"Mám velikou radost, protože ty peníze potřebujeme. Náš projekt byl zaměřen na vybavení kuchyně. Máme cvičnou kuchyni, kde učíme naše klienty vařit zdravě, tedy především ze zeleniny," řekla Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky.

"Náš projekt byl zaměřen na relaxační multisenzorickou místnost, protože mimo dětí se sluchovým postižením nám stále přibývají ve škole děti, které mají ke sluchovému postižení i poruchy autistického spektra. A právě pro tyto děti jsme neměli ve škole žádnou místnost, která by jim plně vyhovovala," řekla Karolína Šiková, vychovatelka ve škole pro sluchově postižené děti.

"Je to projekt letních pobytových táborů pro děti s autismem, které pořádáme každý rok, které slouží k tomu, aby si rodiče mohli odpočinout od té velmi náročné péče o své děti s autismem," řekla Linda Skarlandtová, koordinátorka PR a osvěty, NAUTIS.

V rezidenci pražského primátora si šek slavnostně převzalo celkem 19 neziskových organizací. Ty tak díky nadačnímu fondu Tesco i letos budou moci pokračovat nejen v úspěšných ale především v tolik důležitých projektech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu