• Načítám...
>

Výstaviště se změní, plánují se renovace

  • 30. dubna 2019,
  • 11:49,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Vedení městské společnosti Výstaviště Praha opraví areál v Praze 7, místní restaurace, divadla nebo povrchy cest. Vyměněno bude veřejné osvětlení, vybudovány budou elektrické přípojky a opravena bude Bruselská brána. Náklady jsou asi 150 milionů korun.

Reklama

Nejen, že se chystá rekonstrukce Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, renovovat se v příštích 2 letech bude takřka celý areál. Ten se má stát nedílnou součástí celé Trojské kotliny, do níž patří Zoologická zahrada, Botanická zahrada či Stromovka.

"Výstaviště není pouze Průmyslový palác, který se chystáme samozřejmě kompletně zrekonstruovat, ale Výstaviště je ohromný areál, kde Pražané mohou trávit svůj volný čas a my jim ten areál chceme vrátit," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Připravujeme projekty rozšíření dětských hřišť. To znamená, že vzniknou lanové stezky, vznikne workoutové a fitness hřiště pro veřejnost, které je hned vedle Stromovky, vedle těch běžeckých tras, které využívají Pražané velmi často," řekl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Již se zde opravuje nebo se bude opravovat celá řada věcí. Staví se např. griloviště na otevřeném prostranství. Opraveny a sjednoceny budou povrchy cest a rekonstrukcí projde Bruselská brána.

"Naším cílem je nabídnout tady vyžití volnočasové, kulturní, nabídnout restaurační služby, gastro zážitky tak, abyste sem našli vždy důvod přijít. Když nebudete vědět, co v Praze dělat, na Výstavišti vždy něco najdete," řekl Tomáš Hübl.

Právě dvě z přilehlých restaurací procházejí opravami. Restaurace Pražan se chystá otevřít již příští měsíc a bude vařit vlastní pivo.

"My určitě počítáme s tím, že i v dalších letech pošleme na Výstaviště další peníze, protože tento areál si to zaslouží a nutně to potřebuje," řekl Pavel Vyhnánek.

Opravy se dočkají také stavby. Zrekonstruovány budou Křižíkovy pavilony, které bude Výstaviště využívat pro pořádání výstav při rekonstrukci Průmyslového paláce. Opraví se i fontána a do podoby multifunkčního sálu se přebuduje i divadlo Spirála. Jeho otevření se očekává v roce 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu