• Načítám...
>

Význam vody ukazuje výstava na Kampě

  • 4. května 2019,
  • 9:32,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Příběh vody a její klíčový význam pro život člověka v různých souvislostech. Na to upozorňuje výstava fotografií Voda a civilizace, která je k vidění na pražské Kampě. Venkovní expozice ukazuje minulost, současnost a budoucnost životodárné tekutiny na dvaceti oboustranných panelech.

Reklama

Voda a civilizace. Tak se jmenuje venkovní výstava, kterou můžete vidět na pražské Kampě. O její zajímavosti a důležitosti svědčí i to, že na zahájení dorazili jak představitelé města, tak i ministr pro životní prostředí nebo sám premiér.

"Naším záměrem bylo ukázat lidem srozumitelnou formou ve 40 různých příbězích na 40 panelech různé tváře vody, fyzikálně chemické vlastnosti, její role na planetě Zemi, její role ve vývoji civilizací jako jeden z hlavních parametrů vzestupu nebo pádu civilizací v minulosti i dnes, až po budoucnost jednotlivých států, jednotlivých zemí, v závislosti na množství vody, které mají k dispozici," řekl Miroslav Bárta, kurátor výstavy.

Organizátorkou a producentkou celé výstavy je Olga Menzelová.

"My jsme chtěli tou výstavou vystrašit. Aby se lidé zamysleli nad tím, jakým způsobem vodu používají. Zároveň jim ale nabízíme řešení. Mockrát jsem se přesvědčila, že tou expozicí tady na Kampě nebo někde na otevřeném prostranství skutečně můžete ovlivnit názor mnoha lidí. Třeba dopoledne, když už to tady bylo nainstalováno, sem chodilo hodně škol, což chceme. Ovlivnit i ty malé děti. A když se informace dozví nějakou zábavnou formou na výstavě, tak doufám, že jim z toho něco v hlavě zůstane," řekla Olga Menzelová, organizátorka a producentka výstavy.

I my jsme se s kamerou přesvědčili, že výstava zaujala řadu kolemjdoucích.

anketa

Jedním z hlavních partnerů výstavy je i hl. m. Praha. A tak na zahájení nemohl chybět ani náměstek pro životní prostředí Petr Hlubuček.

"Máme se asi nejlépe jak jsme se kdy měli. Myslím si, že konečně nastala doba, kdy by ty ekonomické a hospodářské zájmy měly být upozaděny před přírodou, vodou a naší budoucností. Myslím, že tato výstava je zářným příkladem toho a deklaruje jak můžeme dopadnout a jak jsme dopadli na planetě tam, kde jsme na to zapomněli," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Venkovní výstava voda a civilizace je v noci nasvícená a přístupná je tak 24 hodin denně. Na Kampě ji můžete navštívit až do 28. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu