• Načítám...
>

Praha získala stavební povolení na lávku v Troji

  • 21. května 2019,
  • 15:50,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Reklama

V těchto místech, kde kdysi stála zřícená Trojská lávka, už brzy vznikne nová stavba, která opět propojí Troju s Císařským ostrovem. Město totiž letos v květnu získalo povolení na stavbu nové Trojské lávky od stavebního úřadu Prahy 7. Lidé tak už příští rok nebudou muset k překonání řeky využívat přívoz.

"Ta lávka prošla architektonickým ateliérem. Podle návrhu ateliéru Bomart je to taková odlehčená subtilní stavba, aby zapadala do toho prostředí mezi Císařským ostrovem a Trojou. Bude to tedy taková odlehčená konstrukce široká 4 metry, takže po ní budou moci chodit jak pěší, tak jezdit cyklisté a v případě nezbytností i IZS," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Stavba nové lávky by podle vedení města mohla začít už letos v červenci. Její vybudování vyjde Prahu na 90 milionů korun.

"Za Prahu 7 jsme určitě rádi, že se to udělalo takto rychle. Osobně bych byl radši, kdyby se to podařilo ještě o rok dříve, většina těchto věcí ale takto rychle nejde a i tak je to rekordní čas. Ta lávka má i tu výhodu, že se podařilo prosadit podmínku Prahy 7, tedy aby měla minimálně 4 metry proto, aby se na tu lávku pohodlně vešli cyklisté i chodci, což je zlepšení oproti původní lávce, která byla úzká a ti cyklisté a chodci by se tam nevešli," řekl Ondřej Mirovský, místostarosta MČ Praha 7.

Zřícenou lávku vystřídá nová ocelově vyztužená konstrukce, kterou bude snazší kontrolovat a také udržovat. Pokud vše dobře půjde, po nové lávce se projdou první lidé v roce 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu