• Načítám...
>

Dostavba Průmyslového paláce začne příští rok

  • 21. května 2019,
  • 16:17,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Reklama

Když v Praze v roce 2008 vyhořelo levé křídlo Průmyslového paláce, dalo se těžko odhadovat jak rychlá bude jeho dostavba. Nyní, po více než 10 letech, je ale už v této otázce konečně jasno.

"Já skutečně mohu potvrdit, že ta žádost o stavební povolení byla podána minulý týden. V praxi to znamená, že teď běží řízení. Očekáváme, že někdy v průběhu léta to stavební povolení získáme a následně bezodkladně vyhlásíme veřejnou zakázku na zhotovitele nejen toho levého křídla, také rekonstrukce střední haly a pravého křídla," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Je to dobrá zpráva. Teď je samozřejmě potřeba, aby to stavební povolení bylo uděleno, aby se začalo, aby se ta oprava dokončila. Ale je to samozřejmě dlouhodobý problém. Výstaviště nemůže vypadat dobře, když nebude levé křídlo dostavěné," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Průmyslový palác byl dokončen v roce 1891 pro tehdy pořádanou Zemskou jubilejní výstavu. Od počátku sloužil k pořádání výstav, veletrhů či společenských a kulturních akcí. A tak to i zůstane.

"To využití bude velice široké. Provozovat ho tedy určitě bude hlavní město Praha skrze svou akciovou společnost Výstaviště Praha. To levé křídlo bude vybaveno nejmodernější technologií, bude tam možné pořádat koncerty, plesy, různá společenská setkávání, veletrhy, výstavy a tak dále," řekl Pavel Vyhnánek.

Pokud vše dobře půjde, rekonstrukce, která potrvá zhruba 2 roky, by mohla začít příští léto. Na kolik město vyjde ale zatím není jasné.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu