• Načítám...
>

Jednání zastupitelstva bylo rekordně dlouhé

  • 24. května 2019,
  • 18:37,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Květnové jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy se zapíše do historie. Začalo ve čtvrtek v devět hodin ráno a skončilo v pátek v půl osmé ráno. Jednání tak trvalo rekordních dvaadvacet a půl hodiny v kuse.

Reklama

Velká únava, spánek, zívání. I tak vypadalo jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy. Bylo totiž rekordní a trvalo dohromady více než 22,5 hodiny.

"Protože jsem tady až do konce, tak jsme tak unaven, že mě ani nenapadá nějaký příměr. Myslím si, že to je ukázka toho, že ta koalice prostě nefunguje dobře a profesionálně. Mají tam neshody, jinak by si nebrali tolik přestávek. Kdybychom my dostávali odpovědi, tak bychom se opakovaně nepřihlašovali do těch diskuzí. Pro nás to také není zábava se šestkrát nebo sedmkrát ptát na totéž," řekl Patrik Nacher, předseda zastupitelského klubu.

"Kdybych to měl brát pouze podle délky toho jednání, tak by se dalo říci, že bodů bylo hodně. Těch bodů nebylo mnoho, byly tam ale důležité body jako je metro D, předtím se tam probírala Nemocnice Na Františku a ještě tam byl jeden důležitý bod, který bylo potřeba projednat. A na druhou stranu je tedy pravda, že po 23 hodinách už to také asi bude pomalejší jednání, než je obvyklé," řekl Jan Wolf, předseda Výboru pro kulturu ZHMP.

Mezi velmi důležité body, které při rekordně dlouhém jednání zastupitele schválili jednomyslně, patřilo např. navýšení rozpočtu škol a školských zařízení skoro o miliardu korun. Největší část, tedy 700 milionů z tohoto balíku, pak byla vyčleněna na mzdy pracovníků ve školství.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu