• Načítám...
>

Galerie Vyšehrad zve na Epikúrovu zahradu

  • 8. června 2019,
  • 14:32,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Milovníci výtvarného umění mají možnost navštívit výstavu na Vyšehradě. V místní galerii totiž vystavuje mladá umělkyně Radka Doubravová. Výstava nese název Epikúrova zahrada / Slast života bez povšimnutí.

Reklama

Epikúrova zahrada / Slast života bez povšimnutí, to je název výstavy, kterou vernisáží odstartovala mladá umělkyně Radka Bodzevič Doubravová. Výtvarnice se věnuje figurální tematice technikou otisku. Její práce vzniká na půl náhodou a na půl záměrně.

"Většinou je to symetricky přetištěný obraz, který fyzicky tisknu a to plátno, jak je flexibilní, tak ho přepůlím na polovinu. Ten otisk vzniká trochu cíleně a trochu pracuji i s tou náhodou, která mě v tom obraze velmi zajímá. Potom asi asociací vytahuji ty tvary, které v tom otisku vidím a z toho vzniká ten obraz," řekla Radka Bodzevič Doubravová, výtvarnice.

Velké obrazové plochy, které jsou protkány dějovou linkou pak doplňují menší dílka, která zobrazují okamžité dojmy.

"Je to téma nějaké Rajské zahrady, kde celý život je určitá hra. Nedá se říci, že by byla nezávazná, ale není v ní obsažena nějaká negace nebo zlo. Celá ta výstava je o nějaké čistotě tvůrčí práce a asociacích, které nesledují boční úmysly nebo šíření nějakého názoru či ideologie," řekl Petr Vaňous, kurátor galerie Vyšehrad.

Na výstavě je k vidění několik děl z posledních měsíců umělecké tvorby Radky Doubravové. Výstavu mohou zájemci navštívit až do 21. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu