• Načítám...
>

V Praze se předvede softballová špička

  • 12. června 2019,
  • 18:48,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V Praze začíná jedna nejvýznamnějších sportovních událostí letošního roku - mistrovství světa mužů v softballu. Šampionátu se zúčastní 16 zemí z 5 světových kontinentů. Mezi nimi jsou i čeští hráči. Zápasy budou v hlavním městě probíhat ve Svoboda parku v klubu Joudrs v Bohnicích.

Reklama

Praha se připravuje na největší softballovou událost. Poprvé v ČR, ale i v Evropě, se bude konat mistrovství světa. Pražané tak uvidí v akci ty nejlepší týmy a i současný český výběr, který bude bojovat o nejlepší umístění ve své historii. Národní tým zahajuje turnaj ve čtvrtek v 19:30 zápasem proti Novému Zélandu, který je držitelem posledního titulu mistra světa.

"Ze Zélandem do toho určitě půjdeme naplno. Připravovali jsme se na jejich kvalitní pálkaře, hledali jsme nějaké jejich slabiny, které se budeme snažit využít v náš prospěch. Na ten zápas se těším a věřím, že máme šanci vyhrát," řekl Tomáš Kusý, hlavní trenér českého týmu.

Tato výjimečná událost bude svátkem nejen pro fanoušky, ale i pro samotné hráče.

"Pro nás to znamená svátek a dárek za tu snahu, kterou jsme tomu obětovali," řekl David Mertl, kapitán českého týmu.

Ambice českého týmu jsou vysoké. Nejdůležitější bude postoupit z velmi těžké a zároveň vyrovnané skupiny.

"Naším primárním cílem je postoupit mezi 8 nejlepších týmů, tedy do 4. místa ve skupině," řekl Tomáš Kusý.

Organizátoři očekávají vysokou návštěvnost. Proto doporučují fanouškům zakoupit si lístky v předprodeji.

"Na internetu jsou trochu zlevněné. Je to o něco méně než 200 korun, na místě je to 200 korun," řekla Helena Novotná, členka organizačního týmu MS.

V areálu Joudrs bude připravena i fun zóna, kde si děti i dospělí vyzkouší své softballové dovednosti.
"Pro ně bude připravený doprovodný program, sportovní soutěže, zkouška odpalování, házení, běhání a podobný program bude pokračovat až do večera pro všechny fanoušky, kteří dorazí," řekla Helena Novotná.

Oficiálním maskotem mistrovství světa je Mr. Homerun, který bude bavit publikum a podporovat ho ve fandění tak, aby si diváci zápasy užili co nejvíce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu