• Načítám...
>

Na vršovickém nádraží přibude čtvrté nástupiště

  • 12. června 2019,
  • 18:58,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Železniční zastávka Praha - Vršovice bude mít i čtvrté nástupiště. Na jeho vybudování se bude finančně podílet Praha. V budoucnu bude nástupiště sloužit pro novou linku S61, která povede z Vršovic do Běchovic. Na trase také přibudu čtyři nové zastávky.

Reklama

Železniční zastávka Praha - Vršovice nabídne pražským cestujícím čtvrté nástupiště. To budou moci využít k cestování po městě. Právě odtud totiž bude vyjíždět nová vlaková linka S61, která povede směrem do Běchovic. Na svém zasedání o tom rozhodli pražští radní. 

"Chceme podporovat to aby železnice byla využívána i jako železnice pro městskou vlakovou dopravu. Dnes je železnice převážně využívána pro dopravu do města a z města. SŽDC v rámci rekonstrukce trati Vršovice - Hostivař plánovala rekonstruovat nádraží Vršovice se třemi nástupišti. My jsme do těch jednání vstoupili s tím, že bychom chtěli, aby tam vzniknou čtvrté nástupiště," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Železniční trať byla využívána jen pro nákladní dopravu. Kapacity pro provoz nové linky jsou ale dostatečné. Vnitropražský spoj bude moci vyjíždět co půl hodiny. Čtvrté nástupiště přinese větší komfort a umožní přidat další spoje.

"Původně byl v projektu tento prostor uvažován jako územní rezerva pro vybudování dalšího nástupiště v budoucnu. V intenzivním jednání se zástupci města došlo k úpravě projektu a čtvrté nástupiště bude vybudováno. Nástupiště by mělo být uvedeno do provozu koncem listopadu letošního roku," řekl Marek Illiaš, tiskový mluvčí SŽDC.

anketa

Na výstavbě čtvrtého nástupiště se bude hlavní město finančně podílet částkou 12,5 milionu korun. Na vršovickém nádraží probíhá celková rekonstrukce, kterou provádí SŽDC. Opraví se všechna nástupiště, přístupy k nim a přibude nový orientační systém.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu