• Načítám...
>

PVK s Veolií rozdělily letošní minigranty

  • 13. června 2019,
  • 12:58,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

Zaměstnanci Pražských vodovodů a kanalizací opět dostali finanční podporu svých dobrovolnických projektů. Na pomoc dobrovolným hasičům, nemocné dívce či dětem v pěstounské péči získali celkem 750 tisíc korun. Dvanáctý ročník vyhlášení těchto minigrantů proběhl tradičně ve spolupráci s Nadačním fondem Veolia.

Reklama

PVK společně s Nadačním fondem Veolia opět udělovaly granty dobrovolnickým projektům. Stejně jako v předchozích 11 letech se jednalo o částku 750 tisíc korun.

"Rozdělí se především prostředky na projekty, které pomáhají ostatním, které jsou spojené s přírodou nebo pomáhají v rámci společnosti," řekl Petr Mrkos, generální ředitel PVK.

Jedním z autorů oceněných projektů je např. pan Veselý, který pořádá pobyty pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

"Rodiče pěstouni mají ze zákona povinné vzdělávání. Nám ta finanční podpora umožňuje s nimi v době vzdělávání, což je většinou sobota, realizovat dětské programy," řekl Petr Veselý, autor projektu pro děti v náhradní péči.

Projekt minigrantů je určen pro zaměstnance PVK a podmínkou žádosti o grant je aktivní zapojení daného zaměstnance do dobrovolnické činnosti. 

"Aby to nebyl jen člověk, který doporučuje, byť to může být dobrý projekt. Chceme podporovat hlavně ty, kteří jsou opravdu ve volném čase aktivní a dělají něco pro druhé nebo pro přírodu," řekla Vendula Valentová, ředitelka Nadačního fondu Veolia.

"Mně to přijde jako úžasná příležitost pomáhat lidem, kteří to potřebují, kteří by se normálně k těm penězům třeba ani nedostali," řekla Jana Lavrenčíková Myšková, autorka projektu Lepší svět pro Aničku.

Peníze poputují např. na revitalizaci rybníků, dobrovolným hasičům nebo na osvětovou činnost v oblasti životního prostředí.

"Pro nás je to velice důležité, protože lidé, kteří se zúčastní na projektech, jsou příkladem pro všechny ostatní, že je dobré nemyslet jen na sebe, že i pomocí ostatním se dají získat nejen finanční prostředky ale i dobrý pocit z toho, že jsem něco udělal pro ostatní," řekl Petr Mrkos.

Z téměř 50 přihlášených ocenily PVK 29 projektů. Podpořit financování společenský přínosných aktivit mají obě zaštiťující organizace v plánu i v příštích letech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu