• Načítám...
>

Připomínek k Metropolitnímu plánu jsou tisíce

  • 23. června 2019,
  • 15:25,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Reklama

K připravovanému Metropolitnímu plánu se sešlo téměř 46 tisíc připomínek. Z toho jich město bude řešit více než 14 tisíc.

"Je potřeba si uvědomit, že to je velmi složitý materiál. Bývalý primátor Honza Kasl to přirovnal ke stavebnímu povolení pro jadernou elektrárnu, čili je to velmi komplexní materiál. Má připomínky, které jsme dnes představili. Těch připomínek je dohromady 45 968. Když se odstraní v tom digitálním formuláři, které nám to umožňují, tak je to zhruba 14 475 připomínek," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Připomínky k Metropolitnímu plánu bylo možné podávat jak v papírové formě na magistrát do podatelny, tak elektronicky. Obě ty formy jsme museli zpracovávat a převáděli jsme to do té elektronické aplikace do jednotné databáze," řekl Ondřej Boháč, ředitel IPR hl. m. Prahy.

Nejčastěji se ozývala Městská část Praha 6, která doručila celkem 1453 připomínek.

"Je to také proto, že Praha 6 je zasažena významnými infrastrukturními akcemi, jako je trať do Kladna, letiště, okruh a podobně. Má to spoustu logických důvodů. Nejvíce připomínek je k těm infrastrukturním akcím," řekl Petr Hlaváček.

Mezi témata, která se objevovala nejčastěji, pak patřil především Pražský okruh a letiště. Dále oblast Bohdalce v Praze 10.

"Já si to vysvětluji tím, že v té době se zpracovávala územní studie, která nebyla dostatečně vysvětlena. V současnosti tým paní starostky pokračuje v té práci mnohem transparentnější formou, ty materiály jsou významným způsobem zveřejněny a komunikovány s veřejností, čili předpokládám, že dojde k mnohem větší shodě a že v tom veřejném projednání bude těch připomínek násobně méně," řekl Petr Hlaváček.

Město nyní připomínky zapracovává a jedná s městskými částmi. V první polovině příštího roku by se pak měl návrh Metropolitního plánu opět představit veřejnosti. Vejít v platnost by měl 1. ledna v roce 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu