• Načítám...
>

Představení ukazuje život Medy Mládkové

  • 2. července 2019,
  • 19:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Na nádvoří Muzea Kampa je v současné době k vidění unikátní divadelní projekt s názvem Meda. Ten popisuje život známé mecenášky umění od jejího mládí až do současnosti. V hlavní roli exceluje Tatiana Dyková.

Reklama

Divadelní hra Meda vznikla podle knihy Ondřeje Kundry Meda Mládková: Můj úžasný život.

"Začalo to asi před 4 roky. Byla jsem na dovolené na Srí Lance, četla jsem tu knihu od pana Kundry a vlastně mě tak nadchla, že jsem ji viděla na jevišti. Tak jsem se rozhodla, že napíši divadelní hru. Věnuje se Medě Mládkové od jejích 14 let do současnosti. Takže mapuje celý její život. Jde o takovou koláž těch různých situací, které formovaly její osobnost," řekla Daniela Šteruská, autorka scénáře.

Režie představení se ujala Adéla Stodolová Laštovková.

"Pro mě bylo hlavně výjimečné o kom to bylo a v jakých prostorách, protože všechno to, co tady paní Meda vytvořila, o tom my hrajeme. Ten prostor dává takovou autentičnost celému tomu představení," řekla Adéla Stodolová Laštovková, režisérka představení.

"To představení je hodně pohybové, hodně se ty situace řeší pomocí choreografií. Potom je tam samozřejmě i nadsázka, jsou tam různé scény, kdy se zpívá, je tam i jedna muzikálová scéna. Je to opravdu hodně různorodé," řekla Daniela Šteruská.

Hned několik postav v představení hraje Lukáš Příkazký.

"Hraji bratra Marie Sokolové alias Medy Mládkové. Pak Václava Havla, pak umělce Kolíbala a spoustu dalších jiných. Je to asi 10 postav," řekl Lukáš Příkazký, herec.

Představení je pro herce o to náročnější, že se hraje venku v rušném prostředí Muzea Kampa v těsné blízkosti Vltavy.

"Je to opravdu těžké hrát to venku. My bychom to nedali bez portů, protože to člověk neumluví. Tady ještě slyšíme jak projíždí lodě do zdymadla a podobně. A jak je ten areál velký, tak bez těch portů je to bez šance," řekl Lukáš Příkazký.

"Všichni diváci jsou nadšení z toho projektu jako takového. Myslím, že to i do té současné situace zapadá. Je tam v něčem i hodně politická satira. Pak jsou samozřejmě nadšení z výkonů Táni, protože ona opravdu zpívá, tančí a je úchvatná," řekla Adéla Stodolová Laštovková.

Představení Meda můžete vidět v Muzea Kampa během celého léta. Poslední uvedení je na programu 8. září. V den, kdy paní Meda Mládková oslaví své 100. narozeniny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu