• Načítám...
>

Porotci soutěže Czech Nature Photo vystavují

  • 11. července 2019,
  • 17:30,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Devět fotografů, kteří dělají nebo dělali porotce v soutěži Czech Nature Photo teď vystavuje svoje dílo a to sice na Staroměstské radnici. Až do konce srpna tak můžete vidět zajímavé fotografie přírodních krás od Antarktidy až po tropické oblasti.

Reklama

Staroměstská radnice hostí výstavu porotců soutěže Czech Nature Photo.

"Jedná se o výstavu, která doprovází fotografickou soutěž Czech Nature Photo, která už třetím ročníkem představuje nejlepší práce českých a slovenských fotografů přírody a my jsme se rozhodli letos ještě doplnit ten program této soutěže o výstavu devíti fotografů, kteří za ty tři roky konání soutěže prošli její porotou," řekl Michal Krause, fotograf.

Na výstavě tak uvidíte fotografie například Petra Bambouska, Václava Šilhy, Veroniky Souralové, Ami Vitale nebo ředitele pražské Zoo Miroslava Bobka.

"Divák uvidí 9 různých přístupů fotografování přírody. Máme tady fotografie z Antarktidy, tropických pralesů jižní polokoule. Máme tady dva ochranářské projekty, protože Ami Vitale fotografuje právě tuto problematiku. Má tady útulek pro opuštěná slůňata, vracení koní převalského do mongolské přírody," řekl Michal Krause.

Michal Krause rád fotografuje v severských oblastech a z výprav si odnáší řadu zajímavých zážitků.

"Myslím si, že většina z nás fotografů to děláme právě proto, co zažíváme a prožíváme. Já bych k tomu řekl to, že třeba ti sobi špicbeřští, které tady diváci mohou spatřit, tak je motiv, který jsem původně fotografovat nezamýšlel. My jsme se tam vydali hlavně kvůli lišce polární, což je velmi atraktivní zvíře, ale při fotografování přírody se to ne vždy daří tak, jak si člověk naplánuje. Když nám to s těmi liškami nevycházelo, tak jsem začal fotit ty soby a od té doby jsem se tam ještě dvakrát vrátil víceméně jen kvůli nim," řekl Michal Krause.

Kromě děl porotců ale na výstavě uvidíte i fotografii, která si z letošního ročníku soutěže Czech Nature Photo odnesla ocenění fotografie roku.

"Je to nejvyšší ocenění napříč všemi kategoriemi a je na tom zajímavé to, že je zpracovaná takovou netradiční technikou. Je nanesená na keramickou kachli ve velikém rozměru, takže i to je docela zajímavé. Nejen, že je to úžasná fotografie, ale i zajímavá technika a způsob prezentace," řekl Michal Krause.

Výstavu porotců soutěže Czech Nature Photo můžete na Staroměstské radnici navštívit až do posledního srpnového dne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu