• Načítám...
>

Údržbu veřejného osvětlení zajistí nové vozy

  • 11. července 2019,
  • 17:59,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

12 nových menších dodávek bude nově zajišťovat údržbu a servis veřejného osvětlení v metropoli. Nově jsou totiž součástí vozového parku společnosti Technologie hlavního města Prahy. Ta dosud využívala pronajatá vozidla, která nemohla upravit svým potřebám.

Reklama

Městská společnost Technologie hl. m. Prahy obměnila svůj vozový park. Na základě výběrového řízení zakoupila 12 vozů, které budou sloužit k zajištění preventivní údržby a oprav veřejného osvětlení.

"My jsme doposud pracovali s pronajatými vozy, které jsme si nemohli zejména ve vnitřním prostoru upravit podle našich potřeb a slavit budou určitě naši technici, protože to jsou vozidla komfortní, jsou vybavena klimatizací a zvýší naši akceschopnost ve vztahu k pražskému veřejnému osvětlení," řekl Tomáš Jílek, předseda představenstva a generální ředitel THMP.

Nová vozidla mají pohon na stlačený zemní plyn. Díky tomu mají mít nižší vliv na znečištění ovzduší.

"Já jsem rád, že naše společnost, která vznikla teprve před dvěma lety, je kompletně provozuschopná, i vlastní technikou, nákupem vlastních plošin a vozidel dochází k absolutní soběstačnosti, zároveň město v rámci své koncepce v oblasti energetické strategie přistoupilo k tomu, aby ta dodávková vozidla měla menší emisní náklady, které z těch vozidel jdou právě do pražského ovzduší," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Mimo nových menších dodávkových vozů má společnost ve svém vozovém parku také například pojízdné dílny nebo plošinová auta.

"Ještě přijde 8 plošinových aut na pěti tunovém podvozku, ale ta nesmí například do historického centra nebo do parků, takže máme všechny kategorie, které potřebujeme," řekl Tomáš Jílek.

Pořízení 12 nových vozidel vyšlo pražský Magistrát na téměř 6 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu