• Načítám...
>

Parky Prahy 2 hostí koncerty pod širým nebem

  • 11. července 2019,
  • 18:02,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Už pátým rokem se rozezní parky v druhé městské části hudbou. Oblíbený cyklus koncertů pod názvem Hudební léto v parcích i letos láká návštěvníky na vážnou hudbu, ale i jazzové vystoupení. Série koncertů byla již tradičně zahájena v Havlíčkových sadech.

Reklama

I v letošním roce připravila Praha 2 sérii koncertů pod názvem Hudební léto v parcích. Zahajovací koncert se již tradičně konal v Havlíčkových sadech.

"Ten nápad vznikl před létem 2015, kdy fungovaly jiné koncertní cykly na MČ, ale to léto bylo takové bez hudby, bez koncertů a při krásném počasí a v krásných parcích, které Praha 2 má, tak jsme si řekli, že by bylo dobré je oživit sérií koncertů," řekl Jaroslav Šolc, radní MČ Praha 2.

"Máme to rozdělené na dvě části, první část je klasická hudba a druhá část je jazzová hudba, takže se tam každý rok střídají noví hudebníci a nová hudební tělesa. Preferujeme hlavně muzikanty z Prahy 2 nebo ty, kteří mají nějakou spojitost s Prahou 2," řekla Helena Bendová, organizátorka koncertů.

I letošní 5. ročník se setkal s velkým zájmem z řad obyvatel Prahy 2.

"Těší mě, že o kulturní akce je veliký zájem, máme příznivou zpětnou vazbu od lidí, že je to baví a zajímá," řekl Jaroslav Šolc.

Hudební léto se koná v celkem čtyřech parcích v druhé městské části.

"Ta čtveřice parků se přes léto ustálila a začínáme v Havlíčkových sadech, Grébovka, Riegrovy sady, Folimanka a končíme na konci srpna na Karlově náměstí," řekl Jaroslav Šolc.

Další koncert z cyklu Hudební léto v parcích si mohou posluchači užít 24. července v Riegrových sadech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu