• Načítám...
>

Holešovice a Karlín propojí nová lávka

  • 17. července 2019,
  • 19:54,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Nová lávka, která by propojila Holešovice a Karlín, je opět o krok blíže své realizaci. Aktuálně se úřady zabývají posudkem vlivu na životní prostředí. Pokud vše dobře půjde, začne Praha se stavbou nové lávky v roce 2021.

Reklama

Vedení města plánuje stavbu lávky, která by propojila Holešovice a Karlín. Dnes lidé mohou tuto vzdálenost překonat např. díky přívozu Holka, který pendluje mezi oběma břehy.

"Probíhají projekční práce. Teď se řeší posudek vlivu na životní prostředí. Minulý týden bylo jednání právě s Odborem životního prostředí. Dále se jedná o tom, že podáme nejspíše územní rozhodnutí a stavební povolení v jednom balíčku, což nám umožňuje nový zákon, tím pádem by se to mělo urychlit," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Podle náměstka primátora Adama Scheinherra by město se stavbou nové lávky mohlo začít už za 2 roky. Jak tedy bude konstrukce vypadat?

"Ta lávka bude široká 4 metry, bude od Pražské tržnice přes Štvanici, kde se bude dát sjet nebo sejít, až do Karlína. A ta cena je okolo 200 milionů korun," řekl Adam Scheinherr.

A kromě nové lávky, která propojí Prahu 7 s Prahou 8, vedení magistrátu plánuje také další investice.

"Máme naplánovaný Dvorecký most, kde už probíhá projekční činnost. Ten by měl propojit Prahu 5 a Podolí. Dalším mostem, který je uvažován, je tzv. Rohanský most. Tam momentálně probíhá studie, která by měla najít optimální polohu toho mostu, protože to je nutné posoudit z vícero hledisek, tedy jak z hlediska urbanistického, tak dopravního," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Zároveň hlavní město připravuje stavbu provizorního přemostění v místě zřízené lávky mezi Císařským ostrovem a Trojou. Stavba tam bude hotová příští rok v létě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu