• Načítám...
>

O dopravní hřiště u Muzea Policie ČR je zájem

  • 18. července 2019,
  • 20:54,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

V Muzeu Policie ČR v Praze 2 můžete nejen navštívit výstavy a venkovní expozice, které mapují historii tohoto bezpečnostního útvaru. Můžete zde také naučit své ratolesti jak se mají chovat na silnicích. Součástí areálu je totiž dětské dopravní hřiště.

Reklama

Dej přednost v jízdě, zastav na červenou a celkově správná pravidla silničního provozu jsou z hlavních dovedností, které je možné získat na venkovním dopravním hřišti v MČ Praha 2. Dříve než děti vyrazí na kole do hustého pražského provozu, mohou si jízdu vyzkoušet nanečisto v Muzeu Policie ČR.

"Je primárně určeno pro dopravní východu dětí školou povinných, zejména prvního stupně. Výuka tady probíhá každé dopoledne během školního roku. Máme i určité hodiny vyhrazené odpoledne a během víkendu pro veřejnost," řekla Květoslava Kůsová, produkční, Muzeum Policie ČR.

Lektoři zde děti učí základním pohybům na vozovce nebo třeba to jak se má na silnici správně chovat chodec.

A kdo nemá kolo ani koloběžku, může si je na místě půjčit. Půl hodiny stojí pouhých 10 Kč.

"Cyklista, dítě do 18 let, musí mít přilbu. Ta přilba musí být nasazená a řádně utažená. Dále by kolo mělo být vybaveno podle vyhlášky, tedy každé kolo má svou povinnou výbavu, kterou je potřeba zkontrolovat. Když koupíte nové kolo, neznamená to, že to kolo mohou vzít do provozu. Povinná výbava jsou odrazky - vpředu bílá, vzadu červená, v kolech a na pedálech žluté nebo oranžové. Dále dvě na sobě nezávislé brzdy. A pokud jezdíme za snížené viditelnosti, musíme mít osvětlení. Vpředu bílé, vzadu červené," řekl Ondřej Penc, koordinátor, KŘP hl. m. Prahy.

anketa

O víkendech, kdy je hřiště otevřeno veřejnosti, se doporučuje aby se rodiče, případně jiný doprovod, dětem dostatečně věnoval.

"Je to příjemně strávený čas, kdy se vzájemně užijí rodiče i děti, naučí se něco nového. A je i v zájmu rodičů aby se jejich dítě dovedlo na silnici a na chodníku bezpečně chovat," řekla Květoslava Kůsová.

Zpestřením pro děti jsou vystavená starší policejní vozidla, civilní vozidlo s radarem a počítačem, policejní vrtulník a další technika.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu