• Načítám...
>

Praha se zaměří na neukázněné turisty v centru

  • 21. července 2019,
  • 13:48,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Praha chce umírnit neukázněné turisty. Ještě letos v létě odstartuje kampaň, ve které bude informovat neznalé turisty o tom, že hluk po 22. hodině večerní nebo popíjení na veřejnosti do centra hlavního města nepatří. Sankce za porušení se budou pohybovat kolem deseti tisíc korun.

Reklama

Praha zahájila letní kampaň, která má za cíl informovat především neukázněné turisty o pravidlech v centru hlavního města. Za porušení pravidel hrozí pokuta až 400 euro, v přepočtu okolo 10 tisíc korun.

"Identifikovali jsme si tři taková hlavní sdělení, která chceme k těm turistům dostat. První z nich je, že po desáté hodině platí v Praze noční klid. To není samozřejmost. My to bereme jako jasnou věc, ale v mnoha zemích to funguje úplně jinak. Pokud to ti turisté nevědí, tak se tak podle toho nechovají. Druhá věc je zákaz pití alkoholu v těch vybraných lokalitách a třetí věc je, že když turisté přijdou do těch vyhlášených oblastí té noční zábavy, že to jsou pořád rezidenční čtvrti, že tam pořád bydlí lidi a není to žádná vyhrazená party zóna, kde si mohou dělat co chtějí," řekl Jan Štern, noční starosta.

Zahraniční návštěvníci se o pravidlech v centru Prahy dozví především z plakátů, které budou vylepeny hned na několika místech.

"Jako je Rašínovo nábřeží, náplavka, Dlouhá ulice a okolí. Pak samozřejmě ty přístupové body, jako je letiště, hlavní nádraží. Přímo na letišti bychom nechtěli přímo v těch prostorách letiště, ale v autobusové lince, která jezdí z letiště," řekl Petr Slepička, ředitel Prague City Tourism.

V rámci kampaně proběhne ještě jeden projekt, a sice dotazníkový průzkum. Cílem je získat o turistech ze zahraničí co nejvíce informací.

"Zjišťujeme strukturu těch návštěvníků, odkud ty lidi přichází a ptáme se jak Čechů, tak cizinců a expatů, kteří tady žijí. Zjišťujeme, z jakého důvodu tu lokalitu navštěvují, kde se o ní dozvěděli nebo zda na ní narazili náhodou. Pak také zjišťujeme, jaké mají povědomí o pravidlech noční Prahy," řekla Gabriela Šamanová, zástupce společnosti STEM/MARK.

Výsledky průzkumu budou známy v září tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu