• Načítám...
>

V Uhříněvsi chodí místní do běžecké školy

  • 25. července 2019,
  • 18:25,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V Uhříněvsi podporují pohyb na čerstvém vzduchu. Funguje tam totiž běžecká škola. Jednou týdně si tak mohou zájemci přijít zaběhat pod vedením zkušených trenérů. Přijít může kdokoliv, školy se pravidelně účastní také děti.

Reklama

Heslo "sportem ku zdraví" si vzali k srdci v Praze - Uhříněvsi. Každý týden se u rybníka Vodice schází milovníci pohybu, kteří se nebojí posouvat své limity. Probíhá tady totiž běžecká škola, v rámci které si mohou přijít místní zasportovat pod vedením zkušených trenérů.

"Je to projekt, který má podpořit zdravý pohyb, sportování a celkově aktivitu, která je dnes takovým trendem ve společnosti, tedy běhání, pohyb. Máme skupiny jak pro dospělé, tak i pro děti, takže se snažíme aby i dospělí, když si chtějí zaběhat, měli kam dát své děti," řekl Dušan Erbs, trenér běžecké školy.

Speciální přístup nepotřebují jen ti nejmenší. Každý má jiné pohybové možnosti a zvládne jinak náročné úseky. Na to samozřejmě trenéři myslí a proto mohou účastníci školy trénovat i ve skupinách, kterým se lektoři věnují zvlášť.

"Dělíme se podle výkonnosti, podle délky běhu, podle toho jak se daný člověk cítí, tak se může přiřadit. Případně děláme tréninkovou skupinu pro ty už výkonnostně nejlepší. Tam potom běháme i různé úseky, intervaly," řekl Dušan Erbs.

anketa

Běžeckou školu pro zájemce organizuje MČ Praha - Uhříněves. Mohou se jí tak účastnit zdarma. Zdejší místostarostka jde navíc příkladem a tréninků se pravidelně účastní.

"Jsme rádi, že se u nás lidé hýbou. Jsme rádi, že vodí děti a že se tady scházíme. Myslím, že se tady utvořila docela dobrá parta kamarádů a budeme rádi, když se další přidají," řekla Kateřina Erbsová, místostarostka MČ Praha 22.

Běžecká škola funguje už třetím rokem a stále je o ni zájem za každého počasí. Zájemci, kteří by se chtěli zapojit, mohou přijít k rybníku Velká Vodice. A to každé úterý od 18:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu