• Načítám...
>

Pískoviště v Praze 4 dostanou nový písek

  • 4. srpna 2019,
  • 19:17,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Celkem 267 m3 písku bude vyměněno na pískovištích v Praze 4. Výměna probíhá pravidelně jednou ročně a to zejména z hygienických důvodů. Městskou část tato práce vyjde na téměř jeden a čtvrt milionu korun.

Reklama

Pravidelná výměna písku v pískovištích probíhá v těchto dnech na dětských hřištích na území Prahy 4. Důvodem je především zajištění hygienické bezpečnosti.

"Mění se standardně v pravidelných intervalech z toho důvodu, že to nařizuje zákon č. 258/2000 o ochraně veřejného zdraví, kde prováděcí předpis toho zákona udává, že musí být zabezpečen z hygienických parametrů - zejména tedy nějaké parazitární, mikrobiální a chemické zajištění, to je jedna věc. Za druhé i z estetického hlediska, neboť ta pískoviště jsou často v okolí vegetace, je tady odpad ze stromů, jehlice, šišky, listy a je to nepříjemné, aby si ty děti v tom hrály," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Výměna písku se týká celkem 66 pískovišť, která má Praha 4 ve své správě.

"Na 33 stanovištích se zároveň mění ten dopadový kačírek - ty oblázky, z bezpečnostních důvodů," řekl Tomáš Hrdinka.

Městská část písek mění pravidelně jednou ročně. Ve výjimečných případech to ale může být i častěji.

"Tímto bych rád vyzval občany, kteří ten pocit, že je to pískoviště nějakým způsobem znečištěné, aby se přihlásili prostřednictvím zelené linky nebo portálu občan na webu MČ. Takový písek potom můžeme vyměnit, aniž by byl zasazen do té pravidelné údržby," řekl Tomáš Hrdinka.

Výměna celkem 267 m3 písku potrvá až do konce srpna a radnici Prahy 4 vyjde na téměř jeden a čtvrt milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu