• Načítám...
>

Festival Prague Pride nabídl workshopy

  • 9. srpna 2019,
  • 21:24,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Střelecký ostrov zaplnily desítky lidí. Konal se tam totiž doprovodný program k festivalu Prague Pride. Festival k přiblížení života leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů se v hlavním městě koná letos podeváté.

Reklama

Dílny, živá hudba i občerstvení. To vše nabídl Střelecký ostrov, kde se v rámci festivalu Prague Pride konalo již tradičně workshopové odpoledne. Lidé si tady tak např. mohli vyrobit pod dohledem lidí ze spolku Já na tom dělám peněženku z kazety.

"Tady vidíte jednotlivé komponenty. Takže kazety, je důležité aby byly neprůhledné, aby nebylo potom vidět to lepidlo uvnitř. To se rozebere, vlepí se do toho zip, takže si můžete vybrat barvy. Právě tento workshop jsme vybrali proto, že je takový nejvíce barevný, takže tématicky na tuto akci. Potom se do toho vlepuje vnitřní látka, gumičky na kreditní karty a podobně a potom hřbet. To je poslední krok," řekl František Hanf, spolek Já na tom dělám.

A pro odvážnější návštěvníky Střeleckého ostrova bylo k dispozici i stanoviště, kde si mohli nechat vyrobit sádrový odlitek části vlastního těla.

"Teď se snažíme odlít jizvu na krku. Je to specifické, chtěla by si to nechat jako památku," řekla Veronika Bořicová, spoluorganizátorka.

"My se snažíme festival přiblížit široké veřejnosti, protože Prague Pride rozhodně není festival jen pro queer komunitu. Takže prostřednictvím těchto jednoduchých aktivit, do kterých se může zapojit opravdu každý, přilákáme lidi z ulice, kteří by třeba vůbec neměli původně nápad se zapojit, protože by měli pocit, že toto není akce pro ně," řekla Bohdana Rambousková, tisková mluvčí Prague Pride.

anketa

Lidé si v rámci programu mohli kromě workshopů užít také živou hudbu. Kromě DJe, který zahrál na pódiu v odpoledních hodinách, tak večer vystoupila i legenda české travesti show - skupina Screamers.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu