• Načítám...
>

V Praze 20 vznikne komunitní zahrada

  • 26. srpna 2019,
  • 21:08,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

S komunitní zahradou radnice v pražských Počernicích má vedení městské části velké plány. V létě ji oficiálně otevřela veřejnosti. V příštím roce pak na tomto místě hodlá vybudovat komunitní zahradu.

Reklama

Vedení Prahy 20 zřídilo a letos poprvé také zpřístupnilo radniční zahradu. Ta má teď sloužit jako odpočinkové místo nejen pro zaměstnance úřadu, ale také pro veřejnost.

"My jsme si říkali, že jsou to krásné prostory. Je tady stín starých stromů, že je škoda, aby si sem třeba lidé z okolních sídlišť nemohli odpoledne nebo v podvečer přijít číst knížku. Nakoupili jsme sem i lehátka, mají tady misky pro svoje psí mazlíčky, máme tady i pítka pro ptáky," řekla Alena Štrobová, starostka MČ Praha 20.

Během letošního června už v prostorách zahrady proběhla první veřejná akce pro děti.

"Měli jsme to jako bubnování pro skauty, pro jejich skautskou klubovnu, kterou si teď chtějí postavit. Skauti zde měli soutěže pro děti a pak jsme pozvali i mažoretky z našeho Domu dětí a mládeže. A sešly se zde všechny věkové skupiny," řekla Daria Češpivová, místostarostka MČ Praha 20.

Radnice má ale se zahradou další plány. Vedle odpočinku a akcí pro veřejnost by si tu už v příštím roce mohli lidé i něco vypěstovat.

"Chceme ponechat jak tu relaxační část, tak tady zároveň vybudovat komunitní zahradu. Určitě by tady mohly být nějaké kontejnery, kam si oni mohou vysázet nejrůznější zeleninu, květiny pro radost a podobně," řekla Alena Štrobová.

A v plánu jsou i další akce. Ta nejbližší už letos na podzim.

"V říjnu bychom chtěli udělat další akci, kdy by byla nějaká výstava, aranžování květin, věnců. Vlastně takový předdušičkový prodej," řekla Daria Češpivová.

Přesné datum a čas akce MČ zveřejní na webových stránkách. Pokud vše půjde dobře, samotná komunitní zahrada by měla vzniknout už příští rok na jaře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu